Dags för derby!

Det är 15 år sedan det senast spelades ett elitseriederby mellan Habo Wolley och Floby VK i Habo Sporthall. Nu på lördag är det äntligen dags igen, men denna gång får matchen tyvärr spelas utan publik vilket är mycket tråkigt.

När lagen möttes under hösten i Floby så vann Habo med 1-3 (13-25, 25-18, 23-25, 19-25) i en match med mycket kamp. Vi kan se fram emot ytterligare en spännande drabbning på lördag i Habo. Ett derby är alltid ett derby och vi kan räkna med två taggade lag.

Floby tog klivet upp till Elitserien inför den här säsongen efter en mycket stark säsong i södra ettan och har trots få segrar under Elitserien så har laget under ledning av förre Habotränaren Felix Casanova visat att de i sina bästa stunder kan matcha upp de många lag i serien. Laget har två poängplockare som sticker ut i rutinerade Patrik Ödvall och 208 cm långe spiken från Australien Matthew Aubrey. Floby har även förstärkt laget med en ny center från Kanada under juluppehållet, Cung-Chin Yi Johnson.

Habo har haft en tuff period med både Corona som drabbade hela truppen i januari och på det några skador på viktiga spelare som har varit i rehab. Nu börjar alla komma tillbaka och det innebär konkurrens om platserna i startsexan och förhoppningsvis är alla spelare åter tillgängliga för spel i hemmalaget för första gången sedan början på januari.

För Habo Wolleys del är alla matcher viktiga  i kampen om bra position i tabellen inför slutspelet. Just nu ligger laget på en fjärde plats i en något haltande tabell. Den placeringen vill vi gärna behålla och då krävs det seger i derbyt. Vi kan räkna med ett laddat hemmalag!

Matchen kan som vanligt ses på www.volleytv.se – matchstart lördag 6 februari kl. 16.00 i Habo Sporthall!

Bild: Jonathan Angel (foto: Torbjörn Gemhed)