Dags för Hylte/Halmstad på bortaplan

Habo spelar sin sista bortamatch i grundserien mot Hylte/Halmstad på lördag. Det blir en tuff match och bra värdemätare inför slutspelet.

Hylte/Halmstad mötte Falkenberg i söndags och de vände där ett 0-2 underläge till vinst med 3-2. Det var samma visa för Habo som låg under med 0-2 mot Linköping och vände till seger med 3-2. Imponerande av båda lagen. Senast lagen möttes i höstas så vann Hylte/Halmstad med 3-2 i Habo Sporthall.

Hylte/Halmstad har blandat riktigt bra spel med sämre prestationer under säsongen. Marcus Nilsson är med i laget ibland, när han är med så ger det Almir Ljutovac många möjligheter att använda spelare på olika positioner. Hylte/Halmstad ligger på en andra plats  i tabellen, en poäng efter Sollentuna och Habo placerar sig på en sjätte plats inför denna omgång. Värt att notera är att Habo är det lag som har spelat flest set i årets elitserien, med ett medel på drygt 4,1 set/match.

Kort från Elias Andreasson:

-Hylte/Halmstad är guldfavoriter men de har haltat. För att vi ska kunna slå dem så gäller det att vi håller ett bra servetryck hela matchen för att få bort deras stora och duktiga centrar. Det ska bli riktigt kul att möta Hylte/Halmstad. Vi har alla spelare tillgängliga till matchen.

Redaktionen önskar A-laget all lycka på lördag i Örnahallen, Hyltebruk.