Dags för kval till division 1

Habo Wolleys herrar C vann division 2 mellersta efter en stark säsong med 15 vinster och tre förluster. Det innebär att laget får kvalspela för en plats i division 1 södra inför kommande säsong (samma serie som herrar B kom tvåa i). 

Kvalet spelas under en dag – nu på söndag 10 april i Ängelholm. Tre lag gör upp om en direktplats i söderettan nästa säsong och de två andra kvalande lagen är:

  • Engelholms VS (jumbo i söderettan)
  • Ystad VK (vinnare i södertvåan)

Det lag som kommer tvåa i kvalserien har en ”andra chans” att gå upp och detta avgörs av vilket lag som är ”bästa tvåa” när man jämför denna kvalserie med motsvarande kvalserie till division 1 norra som även det spelas i helgen.

Engelholm är ett rutinerat lag som har spelat i division 1 under många år och ingen lätt motståndare i ett kval. Ystad är likaså ett starkt lag som ännu inte fått känna på hur det är att förlora den här säsongen. Vi kan se fram emot ett tufft och spännande kval på söndag!

Habo Wolleys herrar C består av spelare födda 2003-2006 och det är ett gäng som gärna skulle ta klivet upp i den näst högsta divisionen till nästa säsong. Habo Wolley åker ner med en stark trupp bestående av fjorton unga spelare som alla har lirat med laget under säsongen. Vi önskar grabbarna som coachas av Mathias Morency, Andreas Simonsson och Per Åkerstedt lycka till på söndag.

Matcherna kan du följa här (klicka här)