Dags för Mikasa Challenge 2019

Nu börjar det närma sig – vi åker med rekordmånga 20 lag från Habo Wolley med fyra spelare i alla lag och är den största klubben för fjärde året i rad. Cupen lockar även totalt sett rekordmånga lag och just nu är det 275 lag anmälda.

Datum: 3-5 maj 2019
Plats: Örebro
Avresa: fredag 3 maj kl. 15.30 från Habo Sporthall (storbussar)
Hemresa: söndag 5 maj kl. 17.00 (storbussar)

 

Spelschema

Arrangörens information om cupen finns här (även spelschema finns här):https://www.profixio.com/reg/mikasa-challenge-2019/

Damlandskamp på fredag kväll

När vi kommer upp på fredag kväll så är det en internmatch med svenska damlandslaget kl. 19.00 i Idrottshuset. det är även officiell invigning med inmarsch med representanter för alla lag.

Lagindelning, kontaktuppgifter och buss

Lagindelning med coacher, kontaktuppgifter till både ledare och föräldrar samt vilken av de två bussarna som var och en ska åka med finns här (klicka på länken). Vi åker i två storbussar (en 60-buss & en 50-buss). 

Varje lag har minst en vuxen ledare och många lag har utöver detta med sig Unga ledare som coacher. Alla föräldrar som följer med hjälper till med det som behövs runt lagen. Lagledare för laget är märkt i fetstil. 
 
Det är viktigt att de vuxna ledarna ser till att lagen håller ihop även mellan matcher och på kvällen. De vuxna ledarna ansvarar för detta. De unga ledarnas uppgift är främst att vara med som coacher i samband med matcherna och vara positiva förebilder för de yngre barnen.

Vid lagindelning har vi tagit hänsyn till både ålder, kompisar & spelmässiga aspekter. Vår ambition har varit att inte ha för många egna lag i samma klass i syfte att slippa möta varandra. Vi har även försökt att välja level & färg där varje lag har möjlighet att klara sig sportsligt bra i. Vi tror att alla barn med nuvarande indelning kommer att få en bra upplevelse på cupen. Om någon spelare blir sjuk eller skadad så kan vi komma att behöva ändra i lagen.

 

Packning

  • Matsäck till fredag kväll medtages för att ätas i bussen på väg till Örebro eller när vi är framme. Vi får ingen mat på fredagkvällen.
  • Sovsäck, liggunderlag/luftmadrass och kudde. Vi sover på golvet, troligtvis i något klassrum.
  • Träningsoverall att ta på mellan matcherna och kläder till lördagkvällen.
  • Liten väska med duschgrejer och ombyte att ha med till hallen. Vi måste duscha i hallen vi spelar i. Det brukar inte finnas dusch där vi sover. Gäller även tränare och föräldrar som vill hålla sig fräscha.
  • Fickpengar för att kunna köpa lite mellanmål. Det finns kiosk i hallarna där vi spelar. Det kan vara långt mellan frukost och lunch beroende på hur spelschemat ser ut.

 

Matchkläder och bollar

Tränarna för respektive lag tar med matchkläder till sitt lag (eller kollar så att alla har eget). En uppvärmningsboll/lag medtages också av tränarna för respektive lag. Märk bollarna ordentligt med ”HABO” om de inte är märkta sedan tidigare!
 

Boende och mat

Enligt preliminär information blir det boende på Sveaskolan där vi bodde förra året.
Adress: Sveaskolan, Södra Allén 43, 70224 Örebro.

Troligen äter vi frukost och middag på Rudbecksgymnasiet, fem minuters gångväg från Sveaskolan. Beroende på vart man spelar så äter lagen lunch antingen i hallen där det körs ut mat eller så äter man på Rudbeck eller Tegelbruket.

 

Frågor

Om ni har några frågor eller funderingar så hör gärna av er till någon av tränarna för respektive träningsgrupp.

 

MVH

Jens Ottosson, 0708-986606, info@habowolley.se