Dags för ny skräll?

I söndags stod vi för en skräll som gav eko i volleyboll-Sverige när vi, på bortaplan, slog de senaste tio årens gigant Falkenberg i den andra kvartsfinalen. Givetvis en bra prestation av oss, men inget att springa runt att vara glad och nöjd över för länge, en slutspelsserie går över bäst av fem matcher och då är det tre segrar som gäller, inget annat.

Ikväll är det så dags för match igen när vi återigen får ge oss ut på vägen och ta oss till bortamatch, men idag till Falkenbergs ordinarie hemmahall Falkhallen. Vi kan förvänta oss ett revanschsuget motstånd som inte kommer bjuda på något gratis idag, vilket det gäller att vi är förberedda på och står upp mot på ett bra sätt från start. Fokus måste ändå ligga på vad vi gör på vår egen sida, att mottagningen håller bra klass, att vårt block- och försvarsspel fortsätter prestera som de senaste matcherna samt att vi är effektiva i vårt anfallsspel. Därtill blir som vanligt serven ett viktigt vapen för att göra livet något svårare för Dardan Lushtaku. Kort sagt kan man alltså säga att det är av vikt att alla våra speldelar fungerar, som de gjorde senast. Gör de det och vi spelar med ett lugn och tålamod, då kommer vi tvinga Falkenberg att plocka fram riktigt bra volleyboll för att slå oss.

Eftersom det nu är 1-1 i matcher blir det i praktiken bäst av tre i de återstående matcherna. Vi vet att vi kommer att ha hemmaplansfördelen på torsdag, så idag kan vi gå ut och spela avslappnat, njuta av slutspelsstämningen och göra allt vi kan för att fortsätta jävlas med Falkenbergs guldplaner.

/Coach Lillis