Dags för säsongens första bortamatch för elitlaget

Höstmörkret kryper allt närmre men i Habo Wolley ser vi ljuset i tunneln, det vill säga sjukdoms- och skadetunneln. Efter en epidemi av skador och sjukdomar som hade kunnat försörja ett mindre landsting är nu de flesta tillbaka och redo för spel när vi nu går in i en period med tre matcher på sex dagar. Först ut att försöka sätta käppar i våra hjul är skånepågarna från Örkelljunga vilka vi besöker på torsdag för säsongens första bortamatch.

Fjolårets semifinalister har i år förstärkt anfallsstyrkorna och tidigare Habopassaren Filip Mulder har många starka alternativ att välja på. Klarast lysande stjärna är ändå fortfarande lagkaptenen Peter Lundgren. Med flera års erfarenhet av såväl proffsspel som landslagsspel är han den stora ledaren och en spelare vi måste få stopp på. Utöver Peter har de tre importer som alla är starka anfallsspelare så att vår serve blir otroligt viktig för att få bort deras mottagning från nät är ingen hemlighet.

I vårt eget lag har vi äntligen Dillon Collett och Foued Belajouza med på planen. Dessa två herrar kommer vara ett stort lyft för oss och innebära att vi kan sprida vårt anfallsspel på flera punkter. Däremot är det fortfarande osäkert om Beau Graham hinner bli spelduglig efter sin skada, det är ett beslut som troligen tas på matchdagen.

Vi ska inte förvänta oss några under i vårt eget spel med tanke på de senaste veckornas haltande träning samt att vi har ett par nya spelare på planen, men jag förväntar mig dock att vi upprätthåller den inställningen vi visade upp mot Vingåker. Lyckas vi med det samt att vår serve och mottagning är stabil är jag övertygad om att vi kommer att kunna ge Örkelljunga en hård match om de tre poängen.

En sista liten intressant detalj är att det i år är sista säsongen vi får se spel i Örkelljungas ökända hall ”skolådan”. Elitseriens minsta hall har gett upphov till många frustrerade bortaspelare genom åren och fler kommer det säkert att bli under denna sista säsong. Dock hoppas jag att vi kommer att åka därifrån med känslan att vi gärna kommer tillbaka!

Väl mött i Örkelljunga på torsdag kl 19.00.

/Coach Lillis