Dags för U18-SM i Jönköping i helgen!

Dags för U18-SM i Jönköping 13-14 maj!


Nu i helgen 13-14 maj invaderas Idrottshuset i Jönköping av svensk volleybolls framtid. Där och då ska landets mest talangfulla lag och spelare födda år 2000 eller senare göra upp om vilka som ska bli svenska mästare i U18-klassen.

KFUM Jönköping och Habo Wolley är lokala arrangörer och arrangerar SM-helgen i samverkan med Jönköpings kommun och Svenska Volleybollförbundet. Senast vi hade SM-tävlingar i volleyboll i Jönköping var åren 1996-1998 då Junior-SM spelades i Idrottshuset. Nu är det äntligen dags igen!

 

Mästerskapet hör till Svensk volleybolls största turneringar. 16 pojklag och 16 flicklag har kvalat in till SM-slutspelet och glädjande nog tog sig Habo Wolleys lag in i både pojk- & flickklasserna. Utöver de 32 lag som spelar i SM-klassen spelas även en öppen klass på flicksidan med ytterligare 15 lag. Sammanlagt deltar 47 lag från hela landet. Vi spelar i tre av hallarna i Idrottshuset i Jönköping.

U18-SM kommer att arrangeras under minst tre år i Jönköping och vi siktar på att utveckla konceptet runt tävlingen successivt. Som ett led i detta spelas finalerna i år på helplan i Arenan och planen är också att livestreama finalerna på webben.

För många av spelarna är U18-SM det första stora mästerskapet de deltar i och vi vill att det ska märkas på arrangemanget. Vårt mål är att skapa en turnering med skön inramning och riktig SM-känsla.

Här hittar ni spelschema för de olika klasserna:

 

Välkomna att följa tävlingarna på plats i Idrottshuset i helgen!

 

KONTAKT
Emma Eriksson, projektledare KFUM Jönköping
070 996 39 98 – Eriksson.h.emma@gmail.com

Arvid Haag, eventansvarig Habo Wolley
070 149 55 67 – arvidhaag@gmail.com