Dags för U20-SM

Habo Wolley åker till Södertälje med både pojk- & flicklag som har kvalificerat sig för årets U20-mästerskap. Vi åker med två unga lag till mästerskapet där våra spelare i huvudsak är födda 2000-2001.

Det är första gången på många år som Habo Wolleys ungdomslag har kvalificerat sig till samtliga ungdomsmästerskap från U20 och yngre. Helgens tävlingar i Södertälje sätter punkt för inomhussäsongen 2016-2017 och vi önskar bägge våra lag lycka till!

Foto: Torbjörn Gemhed

Tjejerna åkte till kvalet i februari för att få möta bra lag och i huvudsak för att träna extra inför U18-SM. Kvalet gick överraskande bra för vårt unga lag, vilket innebar att vi tog oss hela vägen till SM-slutspelet. För tjejerna väntar tuffaste tänkbara motstånd i gruppen med både Norsjö och Engelholm.

Laget åker till SM för att samla på sig bra erfarenhet inför kommande säsonger och för att ha en rolig helg tillsammans. Vi har allt att vinna och inget att förlora. Stämningen i truppen på topp efter framgången föregående helg i U18-SM där tjejerna knep femteplatsen. Martin Carlestav är coach för laget i helgen och alla matcher går att följa via Sportswik, poäng för poäng: https://www.sportswik.com/#/cupmagazine/108/stats/classes/103319

Habo Wolleys U20-killar består till hälften av våra grabbar födda 2000-2001 som tog hem bronset förra helgen i U18-SM och till hälften av den integrationsgrupp med flyktingkillar som under året har spelat VSS (division 3) för klubben under den gångna säsongen. Laget överraskade i kvalet och vann kvalgruppen när kvalspelet genomfördes i början av februari i Habo.

I helgen coachas laget av ledartrion Humojen Nuuri, Samer Samir och Ala Sultan med Jens Persson som lagledare. Vi har inga resultatmål för helgen utan precis som tjejerna åker vi till Södertälje med målet att prestera bra volleyboll och utvecklas. Killarna har en tuff grupp med Sollentuna och lidingö i gruppen. Följ alla matcher under helgen här: https://www.sportswik.com/#/cupmagazine/108/stats/classes/103325

skrivet av Jens Ottosson