Dålig insats borta mot Örkelljunga

Habo förlorade lördagens bortamöte med Örkelljunga efter en svag insats av bortalaget. Skåningarna fick alltför fritt spelrum och matchen slutade med förlust i raka set för Habo. Siffrorna skrevs till 3-0 (25-18, 25-15, 25-15).

Habo kom till spel med fullt manskap efter två raka matcher utan vänsterspikern Stefan Stolic men redan från start såg man att Habospelarna inte var med i matchen. Bortalaget hade problem i både servemottagning och anfall och redan efter elva bollar var det dags för timeout då Örkelljunga ledde med 8-3. Dessvärre hade den ingen större effekt utan habospelet fortsatte krampaktigt och hemmalaget behövde knappast förta sig för att spela hem första set. Habo bjöd sina motståndare på tio poäng genom rena misstag och hemmalaget vann setet med 25-18.

Andra set fortsätter dessvärre på liknande sätt. Habo följer inte sin taktik och även i övrigt är det dåligt genomförda handlingar. Filip Mokelainen kommer in istället för Stefan Stolic för att förstärka upp servemottagningen men tyvärr hjälper inte det heller. Hemmalaget har medvind och spelar ut, samtidigt som de inte bjuds på särskilt mycket motstånd. Habo presterar endast nio egna poäng i det andra setet och hemmalaget vinner det med 25-15.

I vad som skulle bli det sista setet inleder Habo med ett serveess genom Arvid Haag och därefter ett anfallspoäng av Stefan Stolic, men sedan tar det roliga slut. Även om poängfördelningen är jämn upp till 10-9 så känns det knappt som att Habo är med på banan. Örkelljunga tar sig fram till 12-9 innan Habo vinner tillbaka bollen, men sedan är det dags för det stora raset. I Tomas Vilimas serve går hemmalaget fram till hela 19-10. Därefter har de inga problem att spela hem setet med 25-15 och matchen med 3-0.

Elias Andreasson blev utsedd till bästa Habospelare i matchen. Foto: Tilda Larsson

Elias Andreasson blev utsedd till bästa Habospelare i matchen.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Jag är otroligt besviken på vår insats som jag på många sätt tycker är säsongens sämsta. Vi är inte med i matchen mentalt och det är för dåligt. Vi var på väg uppåt i form och spelade riktigt bra i de senaste hemmamatcherna och därför är det tråkigt att se att vi gör en sådan prestation som vi gjorde i lördags. Jag tror och hoppas att det var ett olycksfall i arbetet, för vi har inte tappat kunnandet på så kort tid. Nu har vi en vecka framför oss där vi kan träna bra och förbereda oss för säsongens hittills viktigaste match då vi tar oss an Södertelge på hemmaplan på söndag. Vid seger där är vi klara för slutspel.

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 7 p
Beau Graham, 6 p

Bästa poängplockare i ÖVK:
Tomas Vilimas, 14 p
Andre Brown, 10 p