Damerna säkrar ytterligare två vinster!

Säsongens längsta resa är nu avverkad efter att damlaget åkt till Västra Ämtervik. Resan blev dock enklare i och med att två övertygande segrar bärgades hem.

Det var en tunnare trupp än vanligt som vi hade att tillgå under dagen. I detta sammandrag stod Degerfors B (som kämpade i botten av tabellen den föregående säsongen) och nykomlingen Västra Ämtervik för motståndet. Det första laget vi tog oss an var Västra Ämtervik. Vi tar direkt ett grepp om matchen och skaffar oss andrum. Det blev tidigt uppenbart att vi hade övertaget, därför låg fokus på att grundspelet skulle stämma. Där gör vi vårt jobb, vilket räckte för att spela hem matchen med kontroll. Med undantag för ett fåtal perioder med tappad skärpa gör vi en stabil match och vinner med 3–0 (25–17, 25–15, 25–11).

Efter en kort vilo- och matpaus var det sedan dags att ställas mot Degerfors B. Även i denna match visade det sig att vi var strået vassare och vi tog direkt tag i taktpinnen. I det första setet ångar vi på rejält och ger dem aldrig chansen att komma in i matchen. Andra set spelar Degerfors betydligt bättre samtidigt som vi inte ger oss själva chansen att dra ifrån då vi missar för mycket serve. Efter en time-out i mitten av setet lyckas vi dock få till spelet och ta en komfortabel setvinst. I det tredje setet fortsätter Degerfors hålla uppe en högre nivå men räcker inte till då vi hittat tillbaka till vårt eget spel igen. Även denna match slutar 3–0 (25–7, 25–19, 25–16).

Under dagen vikarierade Alicia Wigartsson på passarpositionen då både Towe Sjödell och Felicia Filipsson är borta på grund av skadebekymmer. Efter dagens sammandrag får man dock ställa sig frågan om det endast bör röra sig om ett vikariat eller om hon ska förbli på passarpositionen. Trots endast en och en halv veckas förberedelse på positionen fördelar hon bollarna på ett kontrollerat sätt samtidigt som hon får igång centerspelet otroligt bra. Det är extremt roligt att våra centrar lyckas hålla uppe den höga effektivitet de hade i säsongens första sammandrag. I övrigt fortsätter Sofia Larsson hålla en hög nivå och fullföljer verkligen sin roll på planen som lagkapten.

Nu har vi en månad tills nästa sammandrag som hålls den sjunde november i Bjärke. Helgen dessförinnan ska vi dock delta i U23-SM i Lund där vi hoppas kunna förbättra vår placering från förra året.

/William Lind, huvudtränare