Damerna tar två vinster av två möjliga i premiärsammandraget

Vårt damlag startade säsongen på näst intill bästa möjliga vis efter att ha slagit de förväntade topplagen Team Valla (3-0) och KFUM Örebro (3-2) på hemmaplan i säsongens första sammandrag.

Vi startade starkt i vår inledande match mot Team Valla och knep kontrollerat setvinsten med 25-15 trots att ha släppt in dem i setets andra halva. Team Valla var dock starkare än de visade det första setet och satte därefter betydligt högre press på oss. De förlitade sig mycket på en spelare som var svårstoppad och gjorde mycket poäng i både anfall och serve. Det andra setet var jämnt men vi lyckas dra ifrån efter 20 och vinna med 25-22. Team Valla är det bättre laget till en början i det tredje setet och har ledning upp till setets andra halva där vi börjar komma ikapp. Vi lyckas då äntligen få stopp på Vallas stjärnspelare och kan få ett litet övertag som förvaltas i setvinst med 25-23 och därmed även matchvinst. Våra centrar har extremt bra utdelning denna match, vilket var en nyckelkomponent till vinsten.

KFUM Örebro var ett topplag förra säsongen och har gjort ett par viktiga värvningar till denna säsong. Vi visste därför att matchen oss emellan skulle bli tuff. Precis som mot Team Valla startade vi väldigt bra och efter 25-18 såg det ut att bli en enklare match än vi hade trott på förhand. KFUM Örebro skärpte dock upp sitt spel ordentligt till det andra setet, särskilt försvarsspelet, och tog över matchbilden i de efterföljande två seten. Vi gör bra ifrån oss offensivt där vi får till anfall som annars brukar resultera i poäng, men Örebro gör räddning efter räddning och verkar inte gå att göra hål på. Örebro ångar på och tar två raka set (18-25, 14-25). Vi är rejält pressade inför det fjärde setet men visar på imponerande mentalitet genom att lägga i nästa växel. Örebro fortsätter spela ett inspirerat försvarsspel men plötsligt lyckas vi överlista dem i anfall. Det är dock väldigt jämnt hela setet igenom. Vi är uppe i 23-23 då vi lyckas sno åt oss en poäng, följt av ett block av Victoria Fredner och plötsligt hade vi tagit matchen till ett femte set. Här visar vi återigen prov på vår mentala kapacitet då vi spelar lugnt och metodiskt i detta avgörande set. Vi gör betydligt färre misstag än våra motståndare och lyckas hålla samma höga nivå som i det tidigare setet. Detta leder till att vi tämligen komfortabelt tar hem det sista setet med 15-11 och fullbordar matchvändningen. I denna match spelar Sofia Larsson ett varierat spel från sin högerkant där hon varvar mellan kraftfulla och listiga anfall, vilket gav utdelning mot Örebros vassa försvar.

Felicia Filipsson växer i sin passarposition och hittar våra centrar bättre och bättre, samtidigt som hon börjar få igång ett snabbare passningsspel vilket underlättar för våra anfallare. På liberopositionen växer Tilda Tovle under dagen och hittar ett lugn i sin servemottagning samtidigt som hon ofta hamnar på rätt ställe i försvar.

Nästa sammandrag är på bortaplan lördag den 10 november. Då åker vi och Degerfors B till Västra Ämtervik för ännu ett par matcher.