Damlaget avslutar säsongen på bästa möjliga sätt!

I säsongens sista match mötte Habos damlag KFUM Göteborg C i en drabbning som blev tuffare än väntat men trots allt slutade i en skön vinst med 3-0 (25-19, 25-15, 25-13).

Tabelljumbon KFUM Göteborg C ställde upp med en trupp som var förstärkt av spelare från klubbens övriga lag. I och med detta blev det svårare att ta kontroll över matchbilden än vad vi hade förväntat oss. Göteborg inledde med en stabil servemottagning och ett skärpt försvarsspel samtidigt som de förvaltade deras egna anfall väl. De tog en tidig ledning som vi lyckades ta igen till 17-17. Därefter lyckades vi äntligen skaffa oss lite andrum efter att Towe Sjödell hamnat i en serveserie där vi plockade många poäng i rad. Vi förvaltade försprånget och släppte inte in dem igen innan vi nått 25 poäng.

I det andra setet tar vi tag i taktpinnen direkt och får bättre utdelning i vår serve än i föregående set. Nyligen inbytte Moa Morency spelar inspirerat och är svårstoppad när hon retligt placerar in bollar längs med linjerna eller spelar den via motståndarnas block och ut. En tidig serveserie av Filippa Malengård ger oss ett tillräckligt övertag för att kontrollerat kunna spela hem setet.

Det tredje setet är det andra likt. Göteborg lyckas inte hålla uppe den servemottagning som de uppvisat i det första setet vilket ger oss flera tillfällen att ta poäng i egen serve. Vi bjuder inte på några enkla misstag utan spelar fokuserat setet igenom. Setet styrs av Habo från början till slut och vi tar hem matchen med 3-0.

Vi ställde upp inför varje set med helt olika laguppställningar och visade återigen på lagets bredd. Exempelvis fick Kajsa Hageberg, som är van vid att spela på passarpositionen, genomföra ett set som center. Detta gjordes med sådan bravur att det övertygat coacherna om att det kan vara ett vasst vapen för oss att använda i framtiden! Två konstanter som övertygade under hela matchen var tidigare nämnda Moa Morency samt Ebba Hörberg som gjorde comeback efter sin fingerskada. Hon spelade respektlöst matchen igenom och såg inte motståndarblocket som ett hinder utan som en möjlighet.

Vi kan nu konstatera att säsongen är över. Vi slutar på en klar andraplats efter Ymer som gjort en väldigt stark säsong och inte förlorat en ända match såvida de inte förlorar mot Tuve imorgon. En klar förbättring från förra säsongen vilket inte är förvånande då samtliga av lagets spelare har gått framåt något oerhört samtidigt som vi fick ett antal nyttiga tillskott inför denna säsongen. Det är med mycket glädje som vi coacher tackar för den gångna säsongen, det har varit en väldigt givande tid.

Vi har dock fortfarande något att se fram emot då det vankas Junior-SM i Södertälje den 18-19 maj. I och med den utvecklingskurva vi sett under denna säsong kan man inget annat än att satsa på att göra ett bättre resultat i årets upplaga av SM än vad vi gjorde förra året!

/Coacherna William och Sofia

Tabellen