Damlaget fick välbehövlig sparring mot grannlaget KFUM Jönköping

Om bara två veckor är det dags för premiärsammandraget i division 2 som hålls på hemmaplan den 5:e oktober. Där kommer vi ta emot Trollhättan och Örebro i vad vi hoppas blir två roliga och välspelade matcher.

För att det ska bli verklighet kände vi att det kunde vara behövligt att få lite matchrutin inför premiären vilket var varför vi bjöd in KFUM Jönköping för att träningsspela mot oss. KFUM Jönköping har ett ungt och talangfullt lag som kommer att ställa upp i samma serie som vårt damlag denna säsong.

 

Upplägget för dagen var som så att vi spelade 2 tresetsmatcher med ett kort avbrott för återhämtning däremellan. Alla i laget fick bra med speltid och många spelare fick testa på flera olika positioner vilket var bra då det såhär tidigt på säsongen inte är satt i sten exakt hur vi kommer att spela framöver.

Kommunikationen och samspelet satt inte fullt ut, särskilt i början, vilket är att förvänta tidigt på säsongen med ett till stor del nykomponerat lag. Överlag är vi dock nöjda med vår prestation som lag, särskilt eftersom det blev en del positionsbyten på sina håll.

Att vi spelade bra visade sig även resultatmässigt då vi kontrollerat vann båda matcherna med 3–0 (25–16, 25–21, 25–11 samt 25–12, 25–13, 25–22).

Extra roligt var att se de unga talangerna Alicia Wigartsson och Matilda Tjärnkvist komma in och göra det bra ifrån sig efter att ha fått chansen.

Det var en nyttig sparring för oss för att vi skulle bli av med det grus i maskineriet som brukar finnas när säsongen inleds. Nu väntar två veckor av kvalitativ träning innan seriespelet drar igång. Vi ses då!

/William Lind, huvudtränare