Damlaget klara för Junior-SM efter en andraplats i det västra kvalet!

Damlaget kommer att spela Junior-SM för det tredje året i rad i maj. Detta efter ett väl genomfört SM-kval i Lindesberg där endast två set förlorades under hela turneringen.

Habo hamnade i en grupp tillsammans med Bjärke, Karlstad och det starka Ymer. Det var två kontrollerade inledningsmatcher som spelades mot Bjärke och Karlstad där hela truppen fick spela. Två segrar med 2-0 och morgonstelheten var borta i tid till gruppfinalen mot Ymer- en match som förväntades bli väldigt tuff efter att ha sett deras tidigare drabbningar under dagen. Habotjejerna gör dock sin bästa match i turneringen och sätter press på motståndarna från start till slut. Vi vinner med 2-0 i set och släpper aldrig in dem i matchen. Ett varierat anfallsspel och en hög servepress utan mycket miss var nyckeln till vinsten. Den som utmärker sig mest är Line Andersson som gör en kanonmatch med många spektakulära anfall från sin centerposition. I och med detta kunde vi konstatera att gruppvinsten var bärgad med maximal setkvot.

Därnäst stod KFUM Örebro på tur i kvartsfinalen. Vi gjorde om en del i laguppställningen men det påverkade inte matchbilden. Vi genomför ännu en kontrollerad match och visar på den bredd som laget besitter när vi vinner så pass komfortabelt i en slutspelsmatch. Vinst med 2-0 och laget har byggt upp en riktigt god stämning inför semifinalen mot Degerfors som vann sin grupp.

Det spelades om en fribiljett till SM i Södertälje så det var förståeligt att båda lagen kom in i matchen med god energi. Degerfors öppnade med en hög servepress vilket gav oss problem under den första halvan av setet. Två timeouter tvingades ut av oss innan vi kom in i matchen och började kämpa oss tillbaka. Ett underläge med 4 poäng jämnades ut till setets slutskede där en lyckad serveserie från Towe Sjödell gav oss övertaget som krävdes för att ta hem setet. Nu hade vi lärt känna motståndarna och startade det andra setet betydligt bättre. En bättre start innebar att vi kunde slappna av och spela hem setet tämligen komfortabelt. Final var ett faktum.

På andra sidan nätet stod Lindesberg- ett komplett lag fullt av spelare med elitserieerfarenhet. Det är utan tvekan det bästa laget vi mött hittills och de handlingar som gett oss goda resultat tidigare fungerade inte längre. De hoppade högre, slog hårdare och försvarade bättre än något lag vi stött på tidigare. Vi försökte frenetiskt variera vårt anfallsspel och få dem ur balans men det hjälpte inte (med undantag för ynglingen Filippa Malengård som spelar respektlöst och dundrar in flera poäng från sin högerkant!). Lindesberg tog en komfortabel seger och kunde titulera sig vinnare av det västra SM-kvalet. Vi gratulerar dem till detta, det var välförtjänt!

Vi lämnar SM-kvalet med ett silver, en plats i Junior-SM i Södertälje samt två platser i turneringens All-Star Team som tilldelades till Sofia Florqvist och Maya Persson, två spelare som båda genomfört en kanonturnering!

Vi ska försöka utvecklas så mycket som möjligt tills det vankas Junior-SM men först och främst siktar vi in oss på seriefinalen i division 2 mot Ymer som spelas nästa söndag!

/ William Lind, huvudtränare fff