Damlaget krigar om topplacering. Se lagets sista hemmamatch.

Nu på lördag 10 mars spelar damlaget sin sista hemmamatch för säsongen. Habo deltar i toppstriden där Habo är ett av fyra lag som har chans på serieseger. Alingsås är ett annat av lagen och på lördag reser dom till Habo där dom kommer att möta ett taggat Habo. Kom till matchen och heja fram tjejerna till en vinst. Passa också på att stötta laget genom att köpa Restaurangchansen.

Damlaget har vunnit sina fyra senaste matcher och är verkligen på vinnarspåret. Nu väntar först Alingsås hemma och nästa helg Falköping borta. Båda lagen ligger just nu före i tabellen liksom Kungälv. Habo har en teoretisk chans att vinna serien men behöver då sannolikt vinna båda sina matcher utan skiljeset samtidigt som Kungälv vinner mot Falköping, helst med 3-2. Det är mycket om och men, men möjligheten finns.

När Habodamerna senast mötte Alingsås borta blev det förlust med 1-3. Man kom då inte upp i sin toppnivå. Alingsås är jobbiga att möta. De ger väldigt lite gratis och får oftast tillbaka bollen på motståndarens sida även i pressade lägen. Habos försvarsspel och upplockning bakom block måste fungera. Man måste också våga gå på kraftfulla avslut för att rubba Alingsås försvarsspel.

Nästa helg hoppas vi att man har med sig en vinst mot Alingsås i bagaget när man åker till Falköping för säsongsavslutning. När Falköping gästade Habo i höstas blev den en jämn tillställning där Habo till sist förlorade i skiljeset med 12-15.

Oavsett hur damlaget placerar sig i tabellen i år har laget på nytt gjort stora framsteg. De största framstegen har nog varit det taktiska och kunskapen att läsa spelet. Man står allt oftare rätt i sitt försvarsspel och utnyttjar motståndarnas svagheter på ett bättre sätt än tidigare. Att stommen av laget också återigen tagit sig vidare till slutspelet i Junior-SM befäster bara lagets kvaliteter. Junior-SM avgörs i Södertälje 19-20 maj.