Damlagets första vinst för säsongen på hemmaplan

Damlaget spelade dubbla matcher på hemmaplan i helgen och kammade även hem den första segern för säsongen!

Vi i damlaget spelade vår 3:e och 4:e division 2 match i helgen mot Falköping och Västra Ämtervik. Vi började dagen med att spela mot Falköping som blev otroligt jämnt och som gav utfall till väldigt fint spel från vår sida som rörde Cili (Coach) till tårar mer än en gång.

Det mer erfarna Falköping tog tyvärr hem alla 3 set i slutändan, men inte utan en tuff fight. Vi spelade väldigt bra i defence och fick upp många bollar som Falköpnig slog ner. Vi jobbade hela tiden i underläge. Om vi fått en bättre start skulle det nog leda till vinst. Poängen blev tillslut  0-3 (15-25, 24-26, 24-26).

Senare på dagen mötte vi Västra Ämtervik (som låg 3:a i serien) där vi hade mer lycka gällande poängen. Det blev inte en lika spännande match som den första, men vi höll vårt spel uppe och fortsatte på samma nivå i spelet som mot Falköping.

Att vi inte slappnade av när vi kom i överläge utan fortsatte göra vår bästa hjälpte oss att ta hem alla 3 set, detta blev vår första vinst för säsongen, men kommer knappast bli vår sista. Poängen blev 3-0 (25-16, 25-17, 25-14).

Vi ser fram emot att möta dessa lag igen senare i säsongen och självklart få revansch mot Falköpning. Vi spelar våra nästa matcher den 5:e december på bortaplan i Karlstad.

Text: Lisa Göthberg

Foto: Torbjörn Gemhed