Debut i U16-SM med mersmak för Habo Queens

Habo Queens spelade i helgen sin första ungdomsturnering i sexmannavolleyboll. Alla tjejerna i laget har varit med på en eller flera VSS-turneringar under vintern och hade därför en del erfarenhet av sexmannaspel sedan tidigare ändå.

Vi valde att anmäla laget till Röd klass och visste på förhand att det skulle bli en tuff utmaning. Det blev det också, men tjejerna kämpade hårt under hela helgen och fick även belöning i form av dubbla segrar under söndagen.

Laget består av tre 05:or och sex 06:or, så samtliga kommer att få spela U16-SM även nästa år och de flesta i ytterligare två år!

I laget spelade:

  • Alicia Wigardtsson
  • Elin Meuchas
  • Anna Ottosson
  • Ida Lindgren
  • Nellie Ytterström
  • Nellie Lundell
  • Julia Larsson
  • Emelina Nilenfjord
  • Matilda Tjernqvist

Alla resultat (klicka här)

Gruppspel på lördagen

I gruppspelet på lördagen mötte tjejerna Engelholm, KFUM Skellefteå och Lindesberg. Tjejerna spelade bra volleyboll, men hade framförallt svårt med servemottagningen på riktigt vassa servar från motståndarlagen. Vi jobbade på att få till strukturen på den egna sidan i spelet och detta blev bättre och bättre under dagen.

Vi mötte tre riktigt bra lag som har kommit lite längre än oss med sexmannavolleyboll, så vi tackar för lektionen och lärde oss massor av gruppspelet.

 

 

 

B-slutspel på söndagen

I B-slutspelet på söndagen fick tjejerna möta på jämnare motstånd och det blev två riktigt roliga matcher där vi till sist vann bägge. Vi fick spelet på den egna sidan att stämma allt bättre under söndagen och den egna serven utvecklades också under helgen så att vi ställde till med lite bekymmer för våra motståndare.

De motståndare som vi mötte hade inte heller riktigt lika vass serve som under lördagen och då blev vårt eget spel lite mer ordnat.

Först besegrades Gislaved i två raka set efter en makalös vändning i första set där Alicia Wigardtsson och Anna Ottosson stod för varsin lång serveserie i slutet. Vi minns även blockpoängen som Matilda Tjernqvist stod för i den här matchen. När vi väl hade tagit första set så rullade det på och laget släppte på handbromsen.

I en sista matchen vann vi en jämn match mot Solna där vi förlorade det första setet och därefter kommer tillbaka genom att vinna både andra set och skiljeset. Starkt jobbat och riktigt roligt att se utvecklingen av spelet under helgen. Vi fick därmed vinna B-slutspelet och slutade på en sjunde plats i U16 Röd.

Detta var en riktigt rolig helg för tjejerna som nu laddar för säsongens sista volleybollcup – Mikasa Challenge i början av maj!

Coacher för laget i helgen: Marcus Tjernqvist, Kenny Wigardtsson, Thomas Ytterström och Jens Ottosson.

/Jens Ottosson

Foto: Torbjörn Gemhed