Det nya damlaget kämpar hårt men räcker inte till i premiären

Det var en sargad trupp som ställde upp mot Trollhättan i ett dubbelmöte under söndagseftermiddagen. Laget krigade på bra och visade stundtals upp vilken högstanivå de besitter, men fick till slut se sig besegrade av Trollhättan i bägge matcher.

Denna säsongens serieupplägg innebär enstaka dubbelmöten mellan lag i stället för sammandrag med tre deltagande lag. I premiären spelade vi just ett sådant dubbelmöte när Trollhättan kom på besök till Habo Sporthall. Laget hade inte optimala förutsättningar inför matchen med ett antal spelare borta, bland annat på grund av skadebekymmer. Det är även värt att tillägga att det för många spelare var deras första match i division 2, vilket såklart ges till känna.

Trollhättan är inte bara äldre utan även längre än Habotjejerna, vilket visade sig vara till stor fördel för bortalaget under dagens matcher. De är svårstoppade i anfall samtidigt som man möts av ett stort block vilket gör det svårt att göra poäng. De första två seten kontrolleras av Trollhättan, men Habo visar prov på att de har en hög nivå i sig i tredje set när premiärnerverna börjar släppa och spelarna tar för sig mer. Efter att ha legat steget efter under setets första halva kommer hemmalaget tillbaka i Maja Törnströms serve och krigar sig till 24-24 efter att Trollhättan haft matchboll. Tyvärr lyckas bortalaget få med sig de två efterföljande poängen och knyta ihop säcken.

I den andra matchen tar Habolaget med sig spelet från det senaste setet och tar ett stabilt grepp från början. De släpper inte taget förrän de är i mål efter en mäktig spike på parallellen av Matilda Tjernqvist till 25-18. Setet därpå lägger Trollhättan i en högre växel, samtidigt som det möjligtvis börjar märkas av att Habo har en tunn trupp med sig idag. Trollhättan gör vad som krävs för att vända matchen och ta hem den med 3-1 i set.

Överlag märks det att tjejerna är tämligen nya i sammanhanget, med allt det för med sig. Det positiva är att vi nu vet att vi kan stå upp bra mot motståndet när vi kommer upp i nivå. Det är dock någonting som kommer med mer erfarenhet. En sak man kan vara säker på är att detta unga och oprövade lag bara kommer bli bättre för varje vecka som går!

Dagens trupp:
Matilda Tjernqvist
Emelina Nilenfjord
Tyra Danielsson
Filippa Isaksson
Alma Joelsson
Lisa Göthberg
Maja Törnström