Distriktslaget 2014

Sedan tidig september har det Västsvenska volleybollförbundet anordnat flera träningsläger och uttagningar för det laget som ska representera Västsvenska under Distriktsslaget. I samband med helgens Grand Prix och ungdomens Grand Prix i Katrineholm,fick äntligen västsvenska drabba samman med de andra distrikten.

Tre från Habo Wolley var med i Västsvenska pojklaget och gjorde bra ifrån sig där; William Wymark, Isak Sjölin och Filip Bratic

Dag 1 2014/01/05
I vår första match var det Stockholm&Gotland som bjöd på motståndet och vi förlorade med 2-0. Efter mardrömsstarten så tände vi till mot Skåne och vann med klara 2-0. Iochmed en förlust och en vinst från gruppspelet avancerade vi som 2a i grupp2 till kvartsfinalen mot 3an i grupp1 som visade sig vara Östsvenskan. Trots att killarna var trötta och ofokuserade så lyckades vi vinna och gick vidare till semifinal.

Dag 2 2014/01/06
Dags för semifinal mot sydsvenska ett lag som dominerade sin grupp under dag 1.
Tack vare vårt fina spel i defence så blev det många underhållande bolldueller men vi orkade inte kriga mot det sydsvenska maskineriet hela matchen igenom och förlorade matchen med 2-0. Där dog våra gulddrömmar men inte vår kämpa vilja! Vilket visade sig vara otroligt viktigt i matchen om 3:e platsen där vi återigen ställdes mot Skåne.
Skåne visade vara sig ett sådant lag som bara blev starkare och bättre ju längre in i turneringen vi kom. Men än en gång bevisade vi att vi är tuffa i bakplan och räddar upp det flesta i defence. Det var en match där vi inte gav dem ett enda poäng gratis och det tog hårt på Skåne och tillslut stog vi(västsvenska) som bronsmedaljörer. Det är den största framgången på väldigt länge för västsvenska.

Habo Wolley hade tre representanter med i västsvenskas Distriktsslag. Spelare: Filip Bratic och William Wymark. Och just dessa två var en stor del av det grymma defence spelet vi hade, då William var startande libro och plockade upp det mesta och Filip fick göra en hel del inhopp som vänster/höger spiker i bakplan för att just skicka fram bollen till passarpunkten som han skötte exemplariskt.

Coach: Isak Sjölin

Skrivet av Isak Sjölin