DM Silver för damerna i Borås.

I helgen spelades ungdoms-distriktsmästerskapen (UDM) för västsvenska distriktet i Borås. Habo Wolley representerades av ett ungt lag (ingen över 16 år) i klassen U20.

Första gruppspelsmatchen blev ett derby mot KFUM Jönköping. Efter en lite ofokuserad inledning så lyckades tjejerna vinna det första setet med 25-19 efter bra anfallspel av Moa Morency. Det fina spelet tog man med sig in i det andra setet, där bra servar från bl.a. Towe Sjödell gjorde att setet kunde vinnas med 25-20.

Dagens andra match var mot Ymer, en match som visade sig bli av betydligt tuffare karaktär en den första. Ymer är ett fysiskt lag med bl.a. den hårdslående Sandra Abrahamsson på centerpositionen. Habo inledde setet rejält på hälarna, där man tyvärr blev passiv när man som mest av allt behövde vara på tå. Detta ledde till att Ymer hade en 5 poängs ledning tidigt i setet. Sakta men säkert hittade dock tjejerna tillbaka in i matchen, efter bl.a. bra centerspel av Moa Forzelius och Sofia Florqvist, och mot slutet av första set stod det lika 20. Efter några tuffa servar från andra sidan nät så släpper man tyvärr greppet om Ymer som vinner setet med 22-25. Det andra setet är av liknande karaktär, där Habo spelar bra försvarsspel, men man har något svårare att döda bollarna i de avgörande lägena. Detta gör att det andra setet går förlorat med 19-25 och med det även matchen.

Till detta mästerskap var det enbart dessa tre lag anmälda, varpå man spelade dubbelmöten för att avgöra dagens segrare.

I dagens andra match mot KFUM Jönköping så testade vi att spela med lite nya positioner på flera spelare. Detta gjorde att det egna spelet stundtals blev onödigt rörig, men i slutändan stod Habo återigen som segrare efter 25-15, 25-19. Filippa Malengård förtjänar beröm efter bra spel på ovana positioner och mot betydligt mycket äldre motståndare på andra sidan nät.

Sista matchen för dagen skulle avgöra dagens distriktsmästare. Tyvärr orkade Habotjejerna inte riktigt bjuda upp till dans, varpå matchen vanns välförtjänt av Ymer. Habos båda passare Kajsa Hageberg och Maya Persson gjorde en bra insats trots förlusten.

Nu väntar en veckas bra träning inför helgens U18-SM kval i Degerfors.