Dubbla femsetare för C-laget i premiären!

Habo Wolleys C-lag i division 2 fick spela två långa matcher i den första omgången av division 2. Det hela slutade med en seger och en förlust, bägge efter skiljeset!

Säsongspremiär och spel i A-hallen i Habo Sporthall… det är verkligen härligt och något ovant att äntligen få vara igång med matcherna igen. Dessutom med en del publik på läktarna. Kul både för spelare och ledare!

Lite korta kommentarer från dagens coach Åqe om dagens insatser från vårt unga lag bestående av spelare födda 2003-2006:

  • Libero Lukas var i princip klickren hela dagen, med lite mer samspel kan alla missförstånd elimineras. Fortsätt gärna som libero Lukas du gör det grymt bra!
  • Centrar Jakob/Joar, Joar dagens utropstecken första matchen och bra block andra. Jakob kämpar bra och servade riktigt bra när det verkligen behövdes!
  • Passare Alvin och Hannes där tyvärr Hannes olyckligt skadade tummen på uppvärmningen inför andra matchen. Spricka med svår stukning och gips i 2-3 veckor men det blir längre innan det går passa och anfalla för fullt igen. Krya och kom tillbaka starkare Hannes!
  • Alvin kämpade sedan ensam i andra matchen och med lite mer stabilitet i vissa situationer kan det bli riktigt bra.
  • Alvin och Hannes körde dubbelbyten med högrarna Hobbe och Noel i första matchen och fick bra vändningar i spelet varje gång paren byttes. Kul att se!
  • Hobbe värderar sina lägen och pangar på när lägen kommer.
  • Noel växer under dagen och ”går på” oftare med bra utdelning.
  • Vänstrar Elmer, Isac och Elias delade på nästa lika mycket speltid och levererade i huvudsak stabil bagger. Anfallen blev smartare och mer bestämda för varje set men i dagens sista set syntes viss trötthet. Elmers beslutsamhet sken igenom och framstegen är synliga.

Habo Wolley – Falköpings VK 3-2 (25-19, 24-26, 23-25, 25-22, 15-8)

I första matchen tappade laget 2 set (23-25,24-26) på egna misstag och bristen på samspel så här tidigt på säsongen märktes tydligt. Skiljesetet mot Falköping vanns dock klart. Skönt att inkassera säsongens första seger i premiärmatchen.

Habo Wolley – VK Block 2-3 (25-19, 21-25, 26-24, 31-33, 8-15)

VK Block gjorde processen kort mot Falköping och helt klart ett snäpp eller två upp i nivå med bl.a bra mittenanfall. Inte så vanligt i div 2 men en riktigt säker passare gör skillnad.
Habos servar gör dock att mittenspelet inte går lika lätt och Joar får många bromsblock som kan vändas till poäng.
Bra spel ger Habo matchbollar i 4e set. Men trots 6(!) chanser till en 3 poängare lyckas Block få till ett avgörande set. Där har ofrånkomligt viss energi gått förlorad och den snöpliga setförlusten i kombination med dagens 10e set tar ut sin rätt.
3 poäng totalt och många set för alla spelare får ända ses som ok. Finns mycket att utveckla hos alla spelare och det blir kul att följa utvecklingen!

Text: Per Åkerstedt
Foto: Torbjörn Gemhed