Dubbla förluster för damlaget

Höstsäsongen avslutades med dubbla matcher på hemmaplan för vårt unga damlag. Det blev tyvärr två förluster mot Falköpings VK och KFUM Örebro.

I den första matchen mötte vi ett riktigt tufft motstånd där gästande Falköpings VK ställde ett riktigt vasst lag på banan med flera spelare med erfarenhet från spel i division 1. Inledningsvis är våra Habotjejer lite avvaktande i spelet och när motståndarna är riktigt vassa så blir det för svårt. Även när vi gör riktigt bra handlingar så har vi svårt att vinna bollarna, detta pga att Falköping är riktigt bra. Vi kommer efterhand in i matchen och i inledningen av det tredje setet så spelar vi jämnt med Falköping. Tyvärr orkar vi inte hålla uppe den höga nivån hela matchen igenom utan gästerna kan rinna ifrån även detta set till seger i matchen. Setsiffrorna skrevs till 0-3 (15-25, 10-25, 15-25).

Inför den andra matchen har vi laddat om batterierna och kommer ut som ett starkare lag från start. Vi ger gästande KFUM Örebro en riktig fajt och kan även ta hem det första setet efter ett jämnt set. Gästerna kommer tillbaka i det andra setet och kan vinna det relativt komfortabelt. I det tredje setet är vi tillbaka och har chansen att ta ledningen ingen, men Örebro drar det längsta strået i slutet av setet och kan ta ledningen. Det fjärde setet tappar vi från start och förlorar matchen. Trots förlusten gör vi en bra insats och känner att vi kan gå på juluppehåll med huvudet högt. Setsiffrorna skrevs till 1-3 (28-26, 19-25, 23-25, 15-25).

Laget för dagen: Alma Joelsson (passare), Nellie Ytterström, Emelina Nilenfjord, Tyra Danielsson, Lisa Göthberg (spikers), Elsa Erlandsson, Elsa Dommartine, Filippa Isaksson (center) och Anna Ottosson (libero). Coacher: Martin Joelsson, Jens Ottosson, Maja Törnström.