Dubbla guld till Habo på Gränsfejden

Habo Wolley åkte till Ängelholm med fyra pojklag under lördagen för att mäta sina krafter med lag från Skåne, Småland och Halland i U13 och U15. Alla fyra lag från Habo bjöd som vanligt på riktigt fint spel och bärgade dessutom guld i både U13 och U15-klasserna!

Här är en betraktelse från cupen signerad Mathias Morency:

Om jag börjar med vårt lag Habo Boss i U13 där Jesper Malengård coachade Anton Malengård, Albin Eiderhed, Love Mellström och Lukas Morency så imponeras man av förmågan att komma till anfall. Motståndet är bra men de är klart försiktigare med att våga anfalla med smash. Laget vann samtliga matcher utan att tappa något set! Ruskigt imponerande för det unga laget att kunna behålla fokus under hela dagen även fast man klev upp vid femtiden.

Tre lag hade vi i U15 och det var Habo Champions som coachades av Magnus Perhamn med Aron Österström, Fabian Lundberg, Filippa Malengård och Jacob Perhamn som efter en förlust i gruppen slutade tvåa och ställdes mot gruppvinnarna Habo Gladiators i kvartsfinal.

 

Gladiators coach Torbjörn Gemhed hade i sitt lag spelarna Marcus Gemhed, Ali Nuuri, Theodor ”Slayer” Grahn och Hugo Morency. Eftersom lag Habo Champions var anmäld i grön klass (klasserna slogs ihop eftersom det var för få lag anmälda till grön klass) kändes slutresultatet ganska givet på förhand men Habo Champions stod för en fantastisk insats där undertecknad tjöt och mös om vartannat efter det fantastiska spel som bjöds. I en och samma bollduell var det block från båda lag som täcktes upp på volley och jag är glad att vi i volleybollsverige fått till denna regelförändring för det ger verkligen en ny dimension till spelet. En makalöst stark insats från Champions räckte dock inte till mot Gladiators som var klara för semifinal.

GuldDet tredje Habolaget som jag coachade, Habo Heroes, hade gått fram som en ångvält efter enkla segrar i grupp ooch kvartsfinal ställdes laget med Isak Joelsson, Oliver Björklund, Olle Johansson och Axel Almfors mot ett lag från Lunds VK som vi stött på många gånger genom åren. Senast i finalen i Trekungaslaget i Kungälv i höstas men också i semifinal och finaler i Mikasa Challenge. Behöver jag säga att vi aldrig har vunnit över dem så inser ni att mina unga 04:or hade en tuff uppgift framför sig. Vi förlorade första set men kände att vi kunde mer och spelet vi presterar fram tills vi leder med 11-9 i avgörande set är bland det roligaste jag har sett. Serve och försvar håller toppklass men tyvärr så räcker inte vi inte till och Lund får spela final mot våra kompisar Gladiators som ganska enkelt slagit ett Falkenbergslag i sin semi. Matchen om tredje slutade med förlust för Habo Heroes mot ett piggare lag från Falkenberg.

U15I gruppspelet hade Gladiators mött finalalaget från Lund och kommit överens om att spela Level 7. Gladiators som spelat mer Level 7 vann matchen med 2-1 och finalen spelades istället med Level 6-regler som turneringen gjort i övrigt. Tyvärr kunde jag inte se matchen eftersom mitt lag samtidigt spelade om tredjeplatsen. Men enligt de som fick så var spelet oerhört underhållande och coachen Torbjörn Gemhed hade i timeout tryckt på att killarna skulle höja tempot i spelet genom att undvika att använda studsen! Grattis till vinsterna Habo Wolley! Habo Gladiators och Habo Boss segrade i varsin klass och jag är säker på att motståndarna vill ha revansch under vårens Mikasa Challenge

U13 - Guldlaget

/Mathias Morency (stolt tränare och coach)