Dubbla lag på VSS i Falköping

Tjejernas första VSS spelades under lördagen i Falköping med sju deltagande lag från distriktet. Habo Wolley ställde upp med två lag; Habo B och Habo C. Här kommer en rapport från dagens spel!

Habo B
Habo B ställde upp med en lag bestående och fyra 06-or och tre 05-or. Dagen börjar lite trevande och tjejerna kämpar med att hitta rätt i positionerna pga begränsad erfarenhet av sexmannaspel. Allt eftersom dagen går så höjs spelkvalitén och tjejerna börjar ta för sig mer och mer. Efter att ha hängt med bra i varje match i gruppspelet, men utan att ha lyckats göra det där lilla extra för att lyckats vinna matcherna, så hamnar tjejerna i B-slutspel.

I första slutspelsmatchen mot Falköping så visar tjejerna upp ett bra spel med ett samspelt försvar samt ett anfallsspel som stämmer allt bättre. Efter att ha förlorat mot Falköping i gruppspelet vinner nu Habo en välspelad match med 2-0. I sista slutspelmatchen mot Bjärke blir det en nagelbitare som går till avgörande set. Där lyckas dock Bjärke dra det längsta strået. Vi lämnar Falköping med en bra känsla. Spelet blev bättre och bättre ju längre dagen gick och tjejerna hittade allt bättre sina positioner vilket gjorde att kvalitén på spelet ökade allt eftersom.

HABO B

Habo B bestod av:
* Matilda Tjernqvist
* Julia Larsson
* Nellie Ytterström
* Emelina Nilenfjord
* Alicia Wigardtsson
* Ida Lindgren
* Nellie Lundell

/Thomas Ytterström

Habo C
Igår åkte ett glatt gäng till VSS i Falköping. Habo C bestod av 4 damlagspelare och 5 yngre spelare födda 2005-2007. I gruppen väntade Jönköping Blå och Bjärke. Första matchen mot Jönköping blev en jämn match där vi spelade runt på alla spelare, matchen slutade 0-2 i set till jkpg. Andra matchen var mot Bjärke, vi spelade återigen runt på alla spelare i laget och det slutade med en vinst! Vinsten innebar att vi var vidare till A- slutspel.

I semifinal väntade laget Gråå på andra sidan med välrutinerade spelare, men vårt mixade lag spelade smart, vilket gjorde att vi till slut vann matchen med 2-1 i set.
I final väntade laget som vi spelade mot i gruppen- Jönköping Blå. Vi fortsatte spela alla spelare i laget precis som vi gjort under hela dagen. Tyvärr blev det en tajt förlust i finalen med 1-2. Slutresultatet blev en välförtjänt andra plats för Habo C i årets första VSS. Roligt att vi kunde mixa laget med spelare alltfrån Damlaget till -07-spelare. De yngre spelarna gjorde en stark insats under dagen!

HABO C

Habo C bestod av:
* Sofia Larsson
* Sofia Florqvist
* Alma Hellström
* Sofia Johansson
* Alma Joelsson
* Anna Ottosson
* Elsa Erlandsson
* Saga Almfors
* Elin Meuchas

/Sofia Larsson