Dubbla matcher mot Hallandslag i helgen

Habo Wolley åker i helgen till västkusten för dubbla matcher. Det blir tuffa och inspirerande möten med två av förhandsfavoriterna i Elitserien 2021-2022.

På fredag kväll är det match mot Falkenbergs VBK och därefter på lördagen är det match mot Hylte/Halmstad. 

Vi kan se fram emot två matcher med det tuffaste motstånd som finns att uppbåda i svensk klubbvolleyboll för tillfället.

Det blir en inspirerande utmaning i helgen för våra Habograbbar som åker sydväst för att fajtas om poäng i Elitserien.

  • Fredag 22 oktober kl. 19.00 Falkenberg – Habo Wolley (Falkhallen, Falkenberg)
  • Lördag 23 oktober kl. 16.30 Hylte/Halmstad – Habo Wolley (Örnahallen, Hyltebruk)

Falkenberg har startat serien starkt med tre raka segrar och ligger tvåa i tabellen. Det är ett lag med en mix av unga spelare som gick ut gymnasiet i våras, som vänsterspikern Kasper Benjaminsson och 209 cm långa centern Jacob Ekman. Laget leds av landslagspassaren Oskar von Sydow och rutinerade herrarna Faeez Alloush och Przemek Smereka som stadigt står för en hel del poäng i laget.

Habofostrade Einar Andersson som är ny i laget inför den här säsongen är också en viktig kugge i Falkenberg. Det blir en tuff utmaning att matcha upp Falkenberg på fredag, men våra rödvita killar har allt att vinna och vi hoppas naturligtvis på att kunna ställa till det för hemmalaget.

Lördagsmatchen mot Hylte/Halmstad spelas faktiskt i Småland och inte i Halland, eftersom Örnahallen ligger i Hyltebruk (landskap = Småland, men i Hallands län). Hylte/Halmstad är regerande mästare och favoriter även i år i förhandstipsen. Laget har hittills motsvarat förväntningarna med fem raka segrar utan ett enda tappat set! En imponerande start och hemmalaget får stå som klara favoriter i den här matchen.

De tre utlandsförvärven inför årets säsong får ses som spjutspetsar i Hylte/Halmstad, Juarez Gomez Leal Junior, Jovan Delic och Nemanja Vidovic. Dessutom förfogar Habofostrade tränaren Almir Ljutovac över flera andra toppklassiga spelare som Marcus Nilsson, Pedro Mendes, Joel Andersson och Philip Pettersson. Listan kan göras lång. Förre Habospelaren Robin Råkeberg är också en del av hemmalagets trupp. Lördagens match blir troligen en ännu tuffare nöt att knäcka, men Habokillarna ska göra vad de kan för att skrälla. Vi har vunnit förr i Örnahallen och kan göra det igen.

Habo Wolley har haft en spelledig helg och har kunnat slipa på en hel del detaljer i spelet sedan senaste matchen. Vi räknar med ett både taggat och fokuserat rödvitt lag som tar sig an helgens utmaning.

Andrew McWilliam om läget inför helgen (fritt översatt från engelska):

  • Vi ser fram emot att ta oss an utmaningen i form av dubbla matcher den här helgen och att tävla mot två lag som ligger i toppen av tabellen.
  • Vi ser verkligen fram emot att spela match igen efter ett ha haft ledigt förra helgen.

Du kan som vanligt följa matcherna på www.volleytv.se

Aktuell tabell Elitserien herrar (klicka här)

Foto: Torbjörn Gemhed