Dubbla segrar för B-laget

Herrar B spelade dubbla matcher på hemmaplan under lördagen och lyckades vinna bägge. Det var Vingåkers VK och Jönköping BC som var på besök. 

Den första matchen mot Vingåker blev en gastkramande rysare efter att Vingåker vann de två första seten efter att ha varit vassast på slutbollarna. Efter att coach Jens Persson vaskat om lite i laguppställningen så kunde Habo komma igen och relativt komfortabelt vinna tredje och fjärde set. I det femte setet såg det länge ut att bli en ganska enkel resa för hemmalaget, men Vingåker bjöds in i matchen. Efter flera matchbollar kunde till sist Habo vinna även det avgörande femte setet. 3-2 (23-25, 22-25, 25-16, 25-19. 18-16).

Matchen kan ses här

Den andra matchen mot JBC var laget rejält taggade för då vi mött dem under många jämna kamper tidigare år i VSS. Dessutom spelade flera fd. habospelare i laget. I den här matchen visade våra Habograbbar snabbt att den här matchen ville vi inte släppa. Förstärkta av Robin Råkeberg gjorde vi få misstag och släppte aldrig in Jönköping i matchen. Det blev en snabb seger i tre raka set med 3-0 (25-16, 25-15, 25-16).

Matchen kan ses här

Fem sköna poäng till Herrar B!

Foto: Torbjörn Gemhed