Dubbla segrar för C-laget i toppmöten

Habo C fick förra sammandraget stryk av Floby B och med Elit och Habo B i spel samtidigt i kombination med sportlov gav ett lag utan förstärkningar inför den kanske viktigaste matchen i jakten på seriesegern.

Båda lagen har chans på serieseger med lika många förluster (3). Laget var Maxim och Hobbe högrar, Jakob och ÅQE centrar, Alvin och Lukas passare. Elmer, Hannes och Isak L vänstrar och i sista stund blev Axel Åkerstedt inkallad libero i Elias Bloms frånvaro(sjuk).

Första set började enormt stelt och fumligt med massor av egna misstag. Anfall ut, servmissar och missförstånd avlöste varandra och Floby fick en enkel setseger 25-22. Andra set börjar bättre och några block i mitten och en enkel servtaktik ger mersmak och lite midre muskler och mer hjärna i avsluten jämnar till siffrorna och en spännande avlutning ger Habo set 2 med en suck av lättnad 24-26.

Nu börjar nerknutarna flytta över till Flobysidan och Habo får ett stort övertag som sedan knappas in men med fortsatt servedisciplin kan Habo hålla undan till 22-25. 4e set och nu fungerar maskineriet med bra beslut i dåliga lägen, bra försvar och halvvägs får Habo igen en stor ledning som sedan sakta äts upp men Habo håller undan till 22-25.

En stor lättnad och nu kan laget spela avslappnat men ändå koncentrerat mot Trollhättan som får det tufft men ändå kommer nära i setsluten. Habo vinner 20-25, 22-25, 22-25. Nu återstår 2 matcher mot Karlstad och Örebro B den 27:e mars.

Noterat: Att spela under press måste upplevas och känslan hanteras för framtida drabbningar. Träning kan sällan ersätta erfarenheten av spel på riktigt och här fick laget bekänna färg.

Individuellt: Elmer fortsätter leverera. Jakob gör bra matcher och servar bättre. Hannes tillbaka och gör en ok insats. Lukas och Alvin turas om och reder ut stormen. Hobbe visar bra spel mot Trollhättan med klokt anfall. Isak L kämpar sig in i spelet under dagen och levererar. Axel Åkerstedt gör debut i division 2 som libero och sköter sig exemplariskt. Åqe gör sitt som center och familjen Åkerstedt levererar både som yngst och äldst i laget.

Maxym imponerar när allt stämmer och jobbar upp sin lägstanivå. Några riktigt bra anfall och taktiskt rätt blockande gjorde bra skillnad i matchen mot Floby. Mot trollhättan gick Maxym mer i mitten och imponerar i anfall. Mer av det tack!

Kommentarer från coach Andreas:

  • Stor skillnad från förra matchen med det slit i försvar som behövs och vi får stopp på Flobys mittenspel och dom får nästan ingen utdelning på sina servar.
  • Axel imponerar i sin div 2 debut och hela lagets lyft från en skakig start imponerar.

Andreas Simonsson och Mathias Morency coachade laget under dagen.