Dubbla segrar för damerna i årets första sammandrag

Säsongens sista längre bortaresa är nu avverkad efter att vi spenderat dagen i Örebro – kvar väntar två hemmasammandrag och ett sammandrag i Jönköping. Skönt, särskilt i och med det stabila spel vi bjöd på under dagen.

Den första matchen spelades mot värdlaget KFUM Örebro på förmiddagen. Trots tidig uppstigning och några timmars resa startade vi starkt. Grundspelet sitter bra och vi visar att vi är snäppet vassare än motståndarna när vi kommer upp i nivå. Vår nytillkomna spelare Florencia Crosta gör det väldigt bra på sin nya position som högerkant och avslutar många tunga lägen med hjälp av sin höjd och kraft.

Vi står även för ett stabilt centerspel där trion Victoria Frednér, Matilda Tjernqvist och Maja Törnström sköter sina jobb väl. Vi startar varje set med olika uppställningar men kontrollerar fortfarande matchbilden ända in i mål, med undantag för tredje set där Örebro lyckas pressa oss in i setets slutskede. Setvinst med 3–0 var ett faktum (25–12, 25–16, 25–20).

Därefter stod Trollhättan på tur. Vi hade en match i benen medan de spelade sin första batalj för dagen. Kanske var det ändå till deras fördel då de startade första set starkt medan vi inte höll uppe vårt spel. Vi kom inte riktigt upp i nivå i serve och försvar samtidigt som deras nyckelspelare var svårstoppade. Efter en jämn första sethalva började vi komma igång och vi drog ifrån till en trygg setvinst.

Laget ångade sedan på i ytterligare två set och vann matchen tryggt med 3–0 (25–15, 25–13, 25–12). Även i denna match luftades hela truppen utan att matchbilden påverkades.

Överlag bör vi vara nöjda med dagen. Ett utropstecken är att Tilda Tovle officiellt debuterade i Habotröjan som libero efter att ha ådragit sig en knäskada under försäsongen.

Dagens vinster innebär att vi fortfarande är med i toppstriden fyra poäng bakom serieledaren Falköping som endast tappat 2 poäng i serien hittills. Vi ställs mot Falköping i nästa sammandrag hemma i Habo den 2/2 i säsongens absolut viktigaste match. Det vill man inte missa!

/William Lind, huvudtränare