Dubbla segrar för Habo C

Det blev seger både mot KFUM Jönköping och Skara i division 2 i helgen.

Efter ankomst till KFUM på läktarplats konstaterades att Skara kom utan några av sina starkaste kort och KFUM fick en lätt resa till 3-0. Habo C laddade för att inte sänka guarden och att göra en stabil insats och inte låta sig luras ned i tempo. Ändå var det nära i andra set när 22-14 stack iväg till 22-20 och dagens första time out behövdes men sedan var 3-0 fixat i ett nafs. 8, 22, 11 blev Skaras skörd.

Elmer Andersson passade stabilt med bra bagger från Elias Blom, Isac Lingerfors och libero Lukas Morency. Mitten levererade med Filip Björkbäck och Jakob Perhamn och Noel Nero på högern.

Sedan väntade dagens huvudnummer mot välbekanta kompisar på KFUMs hemmaplan. Ett prestigemöte för många av dom fd. KFUM och numera Habo spelarna. På andra sidan nät mycket välbekanta: Joel(mycket bra idag!), Salim, Asad, Gusten, Tompa, mr Skyborne, Ala, Abudy, Humojen, Algot (dock inte Björn Svennenfors). Let the game begin!

Habo ställer in libero Elias Blom som spelar klockrent hela matchen igenom och personligen anser jag att vår bagger är skillnaden totalt sett! Passare Alvin, höger Hobbe, vänstrar Elmer och Lukas, centrar Filip och Jakob. Första set är stabilt och 25-15 rullar in med bra energi. Andra set är jämnare och KFUM har bättre mottag och kommer till bra anfall i mitten och sätter Habo under press i serve. 19-25 till KFUM är rättvist!

Tredje set och nu från start Isac och Noel. Jämt fram till 11- 11 när Habo rycker till 16-11 men sakta vänds det till 18-20 för KFUM. Nu syns ett energitapp och förändring kanske kan röra om i grytan? Lukas som bänkats som spiker påtalar att han kan passa (vilket han kan!) och Alvin som kämpat förtjänstfullt får vila vid 19-21 och vid 21-22 byter coach Åkerstedt in sig själv för att blocka och ev. serva(?). Vågspelet lyckas och 22-24 vänds till 26-24!

Efter en sådan vändning är KFUM redan i brygga när 4e set börjar. Hobbe kommer in igen och Lukas får fortsätta passa och sakta glider Habo ifrån. Vid 16-11(?) blir ett KFUM anfall utdömt och meningsutbyte uppstår. En Habospelare hämtar bollen på motståndarsidan och blir knuffad av en frustrerad KFUM spelare (båda gör fel) och diskussioner med mindre väl valda ord fortsätter…

Habo tar timeout för att kyla ned känslorna för att undvika gula/röda kort och att det mer rutinerade laget (KFUM) ska få ett övertag. Något lugnare kommer spelet igång och Habo kan segla ifrån till 25-17. Mycket känslor som det ska vara i idrott och för många i Habo ett skönt kvitto på den utveckling som pågår. KFUM Jönköping är ett bra lag men idag var Habo stabilare och klev fram när det verkligen gällde. 6 poäng ger arbetsro och alla fick den speltid dom behöver för att få matchrutin.

Text: ÅQE

Foto: Åsa Lingerfors