Dubbla segrar för Herrar C

På lördagen spelade herrar C dubbla matcher i division 2 på hemmaplan och det blev dubbla segrar med 3-0 i set och sex säkrade poäng i toppstriden av serien.

Kommentarer från spelande tränare Åqe.

Habo Wolley – KFUM Jönköping 3-0 (25-23, 25-23, 25-16)

Inför lördagens div 2 mot serieledarna KFUM Jönköping med Habo bekanta profilerna Björn Svennenfors, Gusten, Tompa, Joel, Salim, Assad mfl. var laget förstärkt med Niclas Nordström, Isak Junvik, Isak Sandberg och Maksym Melnik (samtidigt som andra i div2 laget fick prova på div1 spel borta mor EVS). Coach för dagen var Morris.

Matchen inleddes med Alvin, Junvik, Sandberg, Elmer, Niclas, Joar och libero Elias Blom. Spelet blev så bra och jämt som vi hoppades men Niclas kraft på nätet avgjorde och några byten fick avsedd effekt. 25-23 men matchen var långt ifrån avgjord. 2a set börjar Lukas på pass och Maksym på höger. Även detta set är jämt och bra men slutar 25-23 som första set. I tredje är Alvin tillbaka på pass och nu rullar poängen in i snabb takt och 25-16 är en stabil setseger.

Bra mottagning och stabila servar med få miss är grunden för segern. Extra plus till Isak Junvik som är säkerheten själv i allt han gör!

Habo Wolley – Skara VK 3-0 (25-11, 25-15, 25-20)

Efter matchen mot sereledande KFUM väntade jumbon Skara som innebar en helt annan utmaning när man vet att man ska vinna men ändå måste hålla koncentrationen. Leklust blir snabbt onödiga misstag och vips är det jämt i protokollet vilket höll på att sluta illa i 3e set…

Habo börjar med Hobbe på höger, Alvin pass, Lukas libero, Jakob och ÅQE centrar med Isak x2 kant och rullar sedan runt med Maksym och Joar. Skara som vet att dom är chanslösa ska ändå ha heder för att dom kämpar på och tar det som bra träning och när vi gav dom lillfingret var det nära. Nyttig varning för våra unga spelare.

Sex sköna poäng in på kontot och vi hakar på KFUM Jönköping i toppen av tabellen.

Foto: Laura Kvarnstrand