Dubbla segrar i helgen – sex poäng till Elitlaget

I helgen har Habo Wollen spelat två matcher och bägge har slutat med seger med 3-1 i set. Det innebär att laget har säkrat sjätteplatsen i årets Elitserie.

På lördagen gästade Vingåkers VK som ligger i botten av årets Elitserie strax före Lunds VK. Laget kommer att få kvalspela för att behålla platsen till kommande säsong. Habo spelade bra servemottagning genom hela matchen och hade egentligen bara en riktig svacka och det var i början av andra set då Vingåker tilläts ta en riktig stor ledning som man bara sånär lyckades knapra ifatt. de övriga tre seten gick till Habos favör med god marginal.

I söndagens bortamatch slog Habo Wolley Falköping med 3-1 i set. Matchen bjöd på en bra volleyboll och de unga spelarna i Falköping gav aldrig upp. Deras servemottagning var mycket bra under hela matchen och gav deras passare Oskar von Sydow möjligheter att hitta sina anfallare. Att framhålla är Habo blockeringsspel som ger 13 poäng, men även hel del bromsblock som ger möjlighet att vända bollarna.

Bästa spelare i Falköping utses Anton Ribom och i Habo Adnan Herco. I Falköping tar Joar Jämtsved 15 poäng och Anton Ribom 15 poäng. Adnan Herco tar 25 poäng och Kenneth Rooney 15 poäng. Habo spelar sin sista match i grundserien nästa helg mot Örkelljunga. Habo kommer att sluta på sjätte plats i årets elitserien.

Elitserietabellen hittar du här (klicka)

Adnan Herco passerade i och med sina poäng på söndagen Robert Blomqvist i klubbens interna maratonpoängliga i Elitserien och är nu poängkungen no 1. Grattis och bra jobbat Adnan!

Habo Wolley har under helgen matchat alla spelare i truppen och det ska bli riktigt spännande att se vad detta lag kan göra i SM-slutspelet som väntar.

Lördagen den 17 mars kl. 16.00 spelar Habo sin första kvartsfinal i årets SM-slutspel i Habo sporthall. Då blir set stor publikfest i Habo och vi räknar med stor chans att sätta nytt publikrekord. Boka in tiden redan nu!