Dubbla segrar i Örebro

I söndags var D-laget åter på plats i Örebro där vi senast hade säsongspremiär. Denna gång var det dock ett lugnt och självsäkert lag som öppnade starkt.

Felix Hallernäs imponerade med varierade servar som Örebro hade stora problem att hantera, och när väl Örebro knep första poängen var ställningen 1-12 till Habo.

Mario Bohman och Fred Mbonera gick centrar i första matchen och läste motståndarna väldigt bra vilket gav oss flera blockpoäng.

Adam Lindell bidrog med samma stabila libero spel som vi är vana vid med bra mottag och fint framspel. Wilhelm Axberg hade prickat formen perfekt och tog väldigt många poäng genom hårda anfall från högerkanten.

Albin Eiderhed och Ted Zethson visade upp ett riktigt fint anfall från både vänsterkanten och bakplanen. Något som utmärkte de båda var poängen via en bra hoppserve.
Axel Åkerstedt bidrar med sin alltid lika fina servemottagning och visade även att han bemästrar centerpositionen där han tog många poäng i matchen mot Västra Ämtervik.

Det som imponerar mest med laget är att alla spelare är så all-round att det inte spelar någon roll vilken position de hamnar på. Alla levererar och visar upp en spelförståelse som få andra unga lag. På planen idag hade vi 4 st passare där vi denna gång nyttjade 3 stycken i Felix Hallernäs, Albin Eiderhed och Ted Zethson.

Habo Wolley behövde bara 3 set i respektive match som slutade med siffrorna.

KFUM Örebro – Habo D 10-25, 18-25, 16-25
Habo D – Västra Ämtervik 25-18, 25-14, 25-18

Matcherna sändes via Habo Wolleys Facebook sida med Mathias Eiderhed bakom kameran och kan ses i efterhand via länkarna nedan:

https://www.facebook.com/HaboWolley/videos/661821051677908/

https://www.facebook.com/HaboWolley/videos/1038454090036779/