Dubbla segrar och serieseger för C-laget

Serieseger i Div 2 mellersta efter avslutande segrar utan setförlust.

Habos C-lag åkte på söndagen till Örebro för de två avslutande seriematcherna i Div 2 mellersta. Karlstad och KFUM Örebro stod för motståndet.

I dagens första match kändes det under det första setet lite som om bilresan satt kvar i spelarna, men Habo var egentligen aldrig hotade trots setsiffrorna 25-20. De följande seten vanns med siffrorna 25-16 och 25-13, vilket vittnar ganska bra om hur matchbilden såg ut. Karlstad hade inga svar på bra serve och bra avslut från Habo.

Dagens andra match blev kanske onödigt spännande. Första setet gick klart till Habo med siffrorna 25-14. I andra setet släppte Habo upp Örebro till en stor ledning i mitten av setet och Örebro var minst 3-4 poäng före Habo ända upp till 18-21. Coachparet Morris och Simonsson tog timeouts och ruskade om laget som reste sig och vände setet till seger med 25-23.

I tredje setet var det som om man tittade på en repris av det andra. Örebro gick upp till en ganska stor ledning i mitten av setet och Habo började inte äta sig in i matchen förrän i slutet av setet. Återigen kunde Habo vända i setets absoluta slut till seger 25-23.

Sammanfattningsvis så är Habo C klart bättre än motståndet i bägge matcher idag – när de spelar på sin normala nivå. Ett bättre motstånd hade kunnat straffa laget hårdare för de svackor de gick in i framförallt i de två sista seten mot Örebro.

Nu väntar ett spännande kval för C-laget till division 1 om några veckor.