Einar har debuterat i seniorlandslaget!

Einar Andersson från Habo Wolley har de senaste veckorna varit med  seniorlandslaget på träningsläger och resa. Det är mycket roligt att våra unga spelare som växt upp i klubben nu börjar knacka på dörren till landslaget.

Einar har precis börjat tredje året på RIG i Falköping och fick efter sommaren kallelse till att vara med A-landslaget på träningsläger. Som grädde på moset fick han även chansen att spela under några träningsmatcher i Polen.

Landslaget samlades redan den 8 augusti i Falköping för ett antal träningsdagar tillsammans, därefter följde ytterligare några dagar på träningsläger i Sollentuna och därefter reste landslaget till Polen för ett antal matcher mot två polska klubblag. Matcherna syftade till att få igång spelet innan landslaget sedan begav sig vidare till Nordmakedonien för ytterligare matcher mot landslaget där.

Einar Andersson, nummer 10 på bilden

Vi ställde några korta frågor till Einar om upplevelsen på sitt första A-landslagsläger.

Hur känns det (den klassiska frågan)?

  • Det känns fantastiskt kul och har varit lärorikt!

Hur gick det för laget  i matcherna?

  • Den första matchen i Polen spelade vi mot Mos Wola Warszawa, ett skollag som spelar i den polska tredjeligan. Den matchen vann vi ganska enkelt med 4-0 i set.
  • De andra två matcherna fick vi tuffare motstånd då vi mötte KPS Sledice som spelar i den polska andraligan. De var på ungefär samma nivå som oss och där spelade vi två jämna matcher som slutade 2-2 och 3-1. Vi kom kanske inte riktigt upp i den nivå som vi har potential för som lag, men det var ändå ok insatser.

Hur tycker du att det gick för dig själv?

  • Jag tycker att det har varit utvecklande och roligt att få chansen att vara med.
  • För mig personligen så gick det knackigt i den första matchen, men de andra två matcherna är jag nöjd med min insats.

Vi hoppas givetvis att vi får se Einar i den blågula dressen många gånger framöver.

skrivet av Jens Ottosson