Eldprov för Habo Wolley i Falkenberg

På onsdagen åker Habo Wolley till Falkenberg för tuffast möjliga uppgift. Bortamatch mot ännu obesegrade Falkenbergs Volleybollklubb.

Falkenberg står på maximala 12 poäng efter fyra omgångar, där de bland annat besegrat förhandsfavoriterna Hylte/Halmstad och Örkelljunga. Habo Wolley inledde säsongen lite mer blygsamt, bl.a med förluster mot ovan två nämnda lag, men har på slutet lyckats besegra såväl Tierp som Lunds VK. Dessa vinster, samt en ledig helg, kan mycket väl vara den energiinjektion som krävs för att Habo ska kunna utmana Hallänningarna.

Falkenberg har en av elitseriens yngsta uppställningar. Laget saknar kanske den där poängmaskinen men det kompenseras gott och väl av kompetenta spelare på alla positioner. På vänsterkanten är konkurrensen om platserna stor då Fayez Alloush, Daniel Gruvaeus samt August borna slåss om två platser. Sistnämnda gör sin första elitseriesäsong och har hittills överträffat de höga förväntningarna och spänstfenomenet från Lund är en riktig attraktion i elitserien. På högerkanten är storebror Johan Gruvaeus gjuten och i mitten finns trotjänaren Pedro Mendes och förra årets utropstecken David Åkerman. Passandet sköts av Victor Nielsen, årets nykomling 2016/2017, men skulle han ha en dålig dag finns den mycket duktiga Albin Becevic där redo att kliva in. Slutligen har Edwin Svärd fått gå in och ta landslagsstjärnan Johan ”Bullen” Erikssons liberoroll. Bullen har lagt skorna på hyllan och lämnar såklart ett stort tomrum, men Svärd har hittills visat sig vara uppgiften mogen att ersätta honom.

För att kunna utmana Falkenberg krävs att samtliga spelare presterar på hög nivå. Servenivån måste höjas från tidigare matcher och antalet misstag minimeras, samtidigt som man måste utnyttja den goda servemottagningen man haft i princip alla matcher. Lyckas man med detta finns alla möjligheter att skrälla.

Inga skador finns rapporterade så det är en komplett trupp som reser till Falkenberg. Matchstart är 19.00, och länk till livestream kommer finnas på Falkenberg Volleybollklubbs Facebooksida.