Elias Andreasson återvänder till Habo

Pusselbiten för liberopositionen är nu lagd för Habo Wolley. Det blir ett känt återseende i Habo Sporthall när Elias Andreasson återvänder till Habo Wolley.

Klubbens mångåriga libero Elias Andreasson återvänder till Habo efter ett år i Örkelljunga. Andreasson påbörjar därmed sin tionde elitseriesäsong och kommer bli en av de mest rutinerade spelarna i truppen.

Inför förra säsongen meddelade Andreasson, till många supportrars besvikelse, att han skulle lämna Habo Wolley för spel i nordvästskånska Örkelljunga. Habo Wolley blev därmed en publikfavorit fattigare, och många blir säkerligen glada när vi nu kan presentera att Elias återvänder hem
-Jag hade ett jättebra år i Örkelljunga och var väldigt nöjd. Framförallt var det kul att få konkurrens på liberopositionen av Filip Nilsson, något som var lärorikt och sporrade mig i utvecklingen. Att jag väljer att återvända till Habo beror dels på att Örkelljunga ännu inte presenterat någon tränare, men framförallt för att jag även fått jobb som projektledare för Habo Wolleys arvsfondsprojekt Bogserlinan

Elias har länge varit en etablerad libero i elitserien, och efter att ha fortsatt utvecklas i Skåne ser han nu fram emot att ta ytterligare steg i sin utveckling på väg mot toppen:
Jag lärde mig mycket nytt i Örkelljunga och jag fick spela med väldigt rutinerade servemottagare. Jag hoppas kunna ta med mig erfarenheterna i min fortsatta utveckling och jag vill verkligen kunna leda laget i mottag och försvar 

Från klubben är man nöjd att Elias har valt att återvända till Habo. Team Manager Arvid Haag berättar:
Elias är ju en av våra egna produkter och det är självklart roligt att han väljer att återvända till moderklubben. Vi är väl medvetna om hans kvalitéer och ser samtidigt en stor utvecklingspotential.

Avslutningsvis frågar redaktionen Elias vad han ser fram emot mest med att komma tillbaks till Habo
-Den stora klubben med den breda ungdomsverksamheten är såklart rolig, och det ska bli spännande att hålla på med volleyboll på heltid. Jag ser även fram emot att kivas med vaktmästarna i Habo Sporthall, dem har jag verkligen saknat.