Elitlaget åker till Vingåker

På söndag åker Habo Wolley till Vingåker för spela mot serietian. En seger skulle innebära att man närmar sig topp fem ordentligt, medan förlust utökar avståndet till toppen. Matchen är således av yttersta vikt för Habo. 

Vingåkers Volleybollklubb har haft en tuff säsong och enbart skrapat ihop en poäng på 10 matcher. På pappret har alltså Habo en enkel uppgift framför sig, men Vingåker har ett ungt lag som utvecklas för varje vecka. Och kommer de väl igång, besitter de en hög högstanivå. Ställer Habo in skorna kommer de få betala, så det gäller att vara uppgiften redo från första bollen.

Habo å sin sida har vunnit de tre senaste matcherna. Förra veckan spelade man en svängig femsetare mot Södertelge där man kunde vända ett underläge 1-2 till seger. Jacob Nordlund fick göra debut ”på riktigt” när han spelade majoriteten av matchen, vilket han gjorde med bravur.

En som kan komma att få göra debut på riktigt i helgen är Robin Råkeberg. På torsdagens träning trampade nämligen Alexander Berggren snett, och i skrivande stund är hans medverkan osäker. Om Berggren tvingas vila är Robin den naturliga ersättaren, därför är han säkerligen extra taggad inför matchen.

Vingåkers VK – Habo Wolley
Söndag 3/12 14:00
Sporthallen, Vingåker
Matchen förväntas streamas här