Elitserieplatsen är säkrad för Habo Wolley!

Habo Wolley säkrade segern i kvalserien till Elitserien 2015-2016 efter att ha vunnit de två första seten i hemmamatchen idag mot Lunds VK. Det innebär att Habo Wolley trots förlust i sista matchen även kommande säsong är ett Elitserielag!

Habo hade tre raka segrar med sin in i dagens match och behövde vinna två set för att säkra elitserieplatsen. Det var ett taggat hemmalag som startade matchen på ett betydligt bättre sätt än i gårdagens match mot Göteborg United. Anförda av en fullsatt Habo Sporthall med en stark hemmaklack gjorde laget vad som behövdes och tog hem de två första seten stabilt med 25-20 och 25-23. Det blev lite nervöst på slutet då Lunds VK lyckades rädda två setbollar i andra set innan Chris Kalfic kunde dundra in setbollen till 2-0.

Vilka spelade då i Habo Wolley idag när elitseriekvalet skulle avgöras? Axel Qvarnström spelade bra på högerkanten och på vänsterkanten firade Hasse Qvarnström och Adnan Herco stora triumfer. Niclas Nordström och Chris Kalfic tog hand om centerpositionen, Arvid Haag var som vanligt bra på sin passarposition och Elias Andreasson är en stor publikfavorit som libero.

Elias Andreasson - stensäker libero i Habo!

Elias Andreasson – stensäker libero i Habo!

Efter femton minuters paus efter andra set bytte Habo många spelare och det märktes att laget hade svårt att behålla fokus efter att seriesegern redan var klar. Tyvärr kunde därför Lunds VK genom stabilt spel ta hem de tre sista seten och därmed också matchen med 2-3 (25-20, 25-23, 24-26, 20-25, 8-15). Lunds VK ska ha all credit för sin insats i kvalserien. Det är ett bra lag som mycket väl kan ta sig upp i högsta serien framöver.

Matchens lirare i Habo: Hasse Qvarnström
Matchens lirare i Lunds VK: Tobias Helbig

Statistik från matchen: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Elitserien/Resultat/?selected=SM-slutspel+herrar

En stor eloge till Habo Wolleys elitserielag som har gjort en bra kvalserie mot två starka utmanare. Både Göteborg United och Lunds VK var tuffa motståndare, men till sist kunde ändå Habo Wolley gå segrande ur bataljen.

Lyssna på elittränare Robert Blomqvist efter matchen:

Planeringen inför kommande säsong är redan igång och klart är att vi kommer att bredda och stärka upp organisationen runt laget för att komma bättre förberedda till kommande elitseriesäsong. Habo Wolley ska uppåt!

skrivet av Jens Ottosson