Elitseriepremiär på söndag!

Efter en vecka där Sverige har haft besök av såväl en blodmåne som av Real Madrid trodde ni inte att det kunde bli bättre, ack så fel. På söndag är det nämligen dags för elitlaget att begå seriepremiär! Efter två månader av försäsong är det äntligen (om ni frågar spelarna, alldeles för snart om ni frågar coachen) tid för att snöra på sig skorna, dra upp knäskydden, tejpa fingrarna och gå ut och kriga om tre poäng. Laget som kommer på besök och vill förstöra premiärfesten består av svensk volleybolls framtid, det är nämligen volleybollgymnasisterna från RIG Falköping som står för motståndet.

Vilka är det då som i år ska bära Habo Wolley-tröjan med stolthet? Jo, vi mönstrar i år en trupp med en härlig blandning av egna produkter, inhämtade svenska spelare, utländska talanger samt ett par äldre herrar som ska stå för rutin och stabilitet. De egna produkterna består av kända ansikten, Elias Andreasson som ska sköta om bakplan och bjuda på spektakulära räddningar, Simon Forzelius som ska spela bagger och slå block ut hela matcherna långa samt Arvid Haag som ska leverera passningar på löpande band. De flankeras dessutom i år av ytterligare en egen produkt som har tagit steget upp i elitlaget, Oscar Hult. Med en härlig inställning och stora ambitioner ska han försöka peta bort Arvid från passartronen.

Gruppen av inhämtade svenska spelare innehåller även den ett par kända ansikten. Elias Carlsson gör nu sin tredje säsong i Habotröjan och för att gör det lätt för coachen så är även han libero, så oavsett vem som står på planen av de båda försvarsspecialisterna kan jag skrika ”Elias” när det inte går som det är tänkt. För andra säsongen i rad ser vi även Chris Kalfic i den röda tröjan och honom hittar man oftast ute på vänsterkanten där han bidrar med storlek och vinnarinstinkt. Ny i denna kategori är Alexander Berggren, en ungtupp som har gjort resan från Sexdrega ut i stora världen, eller i alla fall till Habo. Alexander är en ung och utvecklingsbar center som jag är övertygad kommer att ta stora kliv framåt under året.

De internationella inslagen i årets lag kommer från skilda delar av världen. Bland kängururna i Australien hittade vi en lång kille med stora ambitioner, Beau Graham. Med kvalitet för att både spela center och högerspiker erbjuder han coachen flera alternativ och var inte förvånade om det kommer att bankas in en och annan poäng från denna kille under säsongen. Från väst, närmare bestämt Kanada, har vi flugit in Dillon Collett. En pådrivare som med studs i benen och en aldrig sinande vilja att utvecklas kommer att vara väldigt viktig för vårt lag i år. Denna duo kommer, så fort den svenska byråkratin har haft sin gång, flankeras av en välmeriterad man från norra Afrika. Foued Belajouza är namnet på den tidigare tunisiske landslagscentern som nu kommer att göra livet surt för motståndarna i Elitserien.

Slutligen har vi två rutinerade herrar. Adnan Herco som i år, glädjande, gör comeback och ser bättre ut än på ett par år kommer att vara en väldigt viktig spelare för oss. Jag hoppas också innerligt att han kommer att få hjälp att leda laget framåt av vår lagkapten, Jens Persson. Med en fantastisk inställning sliter han med rehab för att kunna komma tillbaka från sin knäskada och förhoppningsvis kan vi få se honom briljera på plan senare under säsongen.

Söndagens match kommer troligen att bjuda på höga toppar och djupa dalar. Det är seriepremiär och det brukar innebära varierande spelkvalitet, men vad som inte ska variera är vår krigarinställning. Det är sättet vi kommer att vinna matcher på i år och mot RIG Falköping kommer det att krävas då det är ett ungt och hungrigt gäng som tar minsta chans de får. Med toppar i duktige passaren Victor Nielsen och hårdslående högerspikern Jacob Link kommer de att bjuda på tufft motstånd men jag hoppas att vi får stor hjälp av en hängiven hemmapublik. Vi i laget vill göra denna säsong till en härlig fest med bra resultat och rolig volleyboll, men vi behöver er hjälp! Vi ses i Habo Sporthall på söndag klockan 16. Välkomna!

/Coach Lillis