Elitseriepremiären närmar sig med stormsteg

Nästan sju månaders väntan sedan elitserien hastigt med mindre lustigt avbröts i förtid p.g.a Coronapandemin är det nu äntligen dags att dra igång igen. Elitserien 2020/2021 står för dörren, och till helgen premiärspelar Habo borta mot Lund. 

Sedan första veckan i augusti har Habos elitlag varit igång i Habo Sporthall med förberedelserna inför säsongen. 5e oktober spelade man en träningsmatch mot nykomligen Floby och helgen som var gästade topptippade Hylte/Halmstad och Vingåkers VK Habo Sporthall och det var minst sagt jämna drabbningar lagen emellan som provade diverse olika uppställning och konstellationer.

Till helgen gäller det för tränare Morency med sin nya parhäst Martin ”Lillis” Andersson att ha kommit fram tilt vilket av alla sätt att spela som är det bästa. Det blir tävlingspremiär i rödvitt för såväl Erik Sundberg som Haralds Regza samtidigt som Filip Bratic får göra sin första elitseriematch för Habo sedan ett inhopp våren 2016 varefter det bar av på tre års RIG-studier i Falköping. Hugo Morencys medverkan är ännu oklar pga skada och Carl Larsson rehabtränar en bruten tumme. Vi får se vem som axlar hans plats i mitten på lördag.

I övrigt känner vi igen flera spelare från förra året. Johan Skoogh, Alexander Berggren, Robin Råkeberg och Algot Danielsson är alla bekanta ansikten som återfinns i truppen. Kanske får vi även se någon annan bekanting på plan på lördag, vi får väl se….

Lunds VK – Habo Wolley
2020-09-26 17:30
Idrottshallen Lund