En seger och en förlust i Floby

I lördags var det dags för bortamatcher igen för Herrar C i division 2. Motståndet för dagen Floby och Trollhättan. Vi visste på förhand att helgens matcher skulle bli betydligt tuffare än senaste matcherna i Karlstad.

Första matchen mot serieledande Floby. Trots att vi var laddade fick vi riktigt tuff start och hamnade i underläge direkt. Floby servade och blockade väldigt bra matchen igenom och vi raka motsatsen tyvärr.
Stora problem med mottag och egen serve gjorde att vi inte gav oss själva chansen.
Vi blev stressade och hittade bara korta stunder vårt eget spel vilket inte räckte mot ett storspelade Floby.
Det blev förlust med 0-3 och stor besvikelse att vi inte kunde bjuda Floby bättre motstånd, speciellt som vi vet att vi kan!

Andra matchen spelades mot Trollhättan som också kom med ett starkt lag. Habokillarna skakade av sig förlusten mot Floby snabbt och vi hittade tillbaka till vårt spel. Alvin kom in som passare och hittade Hobbe, Maksym och Isak väldigt bra och vårt anfallsspel kom igång igen. Ett jämt första set men återigen förlust.
I andra set kom vändningen, servemottagningen blev nästintill 100% och alla i laget krigade upp varje försvarsboll. Alvin storspelade och hittade framförallt samarbetet med Elmer och Hannes på vänsterkanten som då blev poängmaskiner i de sista tre seten.
Efter ett jämt andra set där vi drog längsta strået var det ett totalt förändrat och förbättrat Habo på planen. I tredje och fjärde set fanns ingen nervositet kvar och alla leverade och Habo kunde ta hem segern med 3-1.
Plus också till Hobbe och Joar som inte missades en enda serv och skapade tryck på motståndarna när vi behövde det som mest!

Trots en förlust ska vi vara nöjda med helgens matcher och framförallt att vi hittade tillbaka till vårt spel.

Foto: Torbjörn Gemhed (motiv Alvin Almberg)

Text: Andreas Simonsson