En vinst och en förlust i säsongens andra sammandrag

Det blev blandat resultat när Habos damer åkte till Göteborg för sammandragsspel. En förlust mot tidigare division 1-laget Falköping följdes upp med en uppryckning och sedermera vinst mot hemmalaget KFUM Göteborg C.

Att sammandragets första match skulle bli tuff visste vi sedan innan. Falköping, som spelade i division 1 förra säsongen, skulle bli sammandragets första motstånd. Redan innan matchen började såg man att de hade det fysiska övertaget med en betydligt högre medellängd än oss. Detta fysiska övertag visade sig även på planen då ett stort block gjorde det väldigt svårt för oss att avgöra samtidigt som de själva kunde anfalla på ett väldigt effektivt sätt som blev svårt att försvara sig mot. Ovanpå detta var Falköping strikta i sin serve- och servemottagning och gav oss inte så många poäng i vår egen serve som vi är vana vid. Vi gjorde en del byten för att få förändringar, varav en del gav god effekt, men det räckte inte för att vända på matchen. Matchen slutade rättvist med 3–0 till Falköping som nu leder serien. Vi kommer inte riktigt upp i nivå samtidigt som Falköping gör ett bra jobb med att inte släppa in oss i matchen.

Därefter ställdes vi mot värdlaget KFUM Göteborg C som spelade bra mot Falköping och definitivt kan blixtra till i perioder. De tog tag i matchen direkt och spelade tämligen komfortabelt hem det första setet. Därefter skedde en imponerande uppryckning av Habodamerna som tog tag i matchen och behöll kontrollen hela vägen till vinst med 3–1. Vi spelar runt mycket utan att det innebär några förändringar rent spelmässigt vilket är skönt. Ett bra servespel tillsammans med ett varierat anfallsspel var nyckeln till vinsten och samtliga spelare visar sin förmåga.

Sammandraget slutar alltså på bästa möjliga sätt efter en tuffare start. Ett extra plus går till Matilda Tjärnkvist som kommer in både mot Falköping och Göteborg och visar upp en stor mognad i sitt spel trots sin ringa ålder. Nu väntar två veckor av träning innan i princip hela damlagstruppen ställer upp i U23-SM i Lund. Där väntar väldigt tufft motstånd så det ska bli kul att se hur vi står oss där!

 

/William Lind, huvudtränare