Ett nytt ungt damlag

Under ett antal år har Habo Wolley haft svårt att fylla ett damlag med egna spelare. De senaste säsongerna har klubben därför haft ett samarbete med KFUM Jönköping. Men till årets säsong har klubbarna gått skilda vägar, som innebär att det istället finns två damlag.

 

Klubbens ambition är att ha ett seniorlag för både herrar och damer och när det nu finns ett spelarunderlag är det ett självklart steg att ta. Det är oerhört glädjande och det är mycket tack vare kidsvolleybollsatsningen som vi nu ser de första resultateten av. Första kullen kidsvolleybollspelare tar nämligen i höst steget upp på seniornivå. Tillsammans med några äldre spelare som tidigare bl.a. spelat i KFUM Jönköping får de nu bilda stommen i vad som förhoppningsvis kommer att bli förebilder för klubbens unga kidsvolleybollspelare.

 

En av de unga spelare som gått hela vägen är 15-åriga Moa Morency. Hon började med kidsvolley när hon var fem år och ska i höst spela i division III. Även om hon samtidigt ska spela i U-17, ser hon fram mot att anta utmaningen det innebär att träna och spela med och inte minst mot seniorspelare. Totalt är det fem tjejer som likt Moa bildar damlaget med ytterligare fyra seniorer. Själv säger Moa, ”att det ska bli jättekul att träna med damlaget. De ”vuxna” verkar jättetrevliga och vi kommer lära oss massor med dem på träningen. Vi satsar på att vinna någon match under säsongen i alla fall. fast enligt Isak ska vi satsa på att vinna allt!”

 

Isak SjölinTränaren Isak Sjölin ser fram mot säsongen. Med så många unga hungriga spelare och med en stomme med fyra äldre spelare tror han att laget kommer att utvecklas oerhört mycket. Damlaget kommer att träna en gång per vecka. Moa och hennes kompisar kommer utöver damlaget även att träna med ett U-17 laget. Som om inte det vore nog är många av tjejerna dessutom med i ungdomsledarprojektet, vilket är en del i arvfondsprojektet.

 

I egenskap av numera lat skribent för SideOut kan jag kanske som företrädare för några av er läsare fråga mig hur Moa & co orkar med så mycket volleyboll. Svaret är antagligen givet. De tycker det är kul. Viljan att träna och att tycka det är kul att träna även när det inte är kul är den enskilt viktigaste faktorn för framgång, oavsett om man vill nå framgång som elitspelare eller om man vill nå framgång som motionär.

skrivet av Niclas Nordström