Falkenberg blev för starka på hemmaplan för Habo Wolley!

Det blev inga nya poäng för Habo Wolley efter onsdagskvällens bortamatch mot Falkenberg där de regerande mästarna tog hem matchen med 3-1. Habo har nu endast två dagar på sig att ladda om inför nästa match i Örkelljunga på lördag!

Utan ordinarie libero Elias Andreasson, som inte kunde vara med p.g.a. sjukdom, ställer Habo ikväll upp med Stefan Stolic som libero. Första set blir en rätt så jämn historia där Falkenberg tidigt kan sprida ut passen och få igång alla sina anfallare. För Habos del står Jens Persson tidigt får ett par poäng men desto länge setet går, desto mer ansvar hamnar på kantanfallarna. Jakob Molin och Roy Powell drar huvudsakligen ett tungt lass och Habo hänger med i poängen. Vid 24-24 får Habo dock problem med att döda bollen, och Falkenberg kniper setet 26-24.

Direkt i andra set rycker Falkenberg till 7-3, mycket tack vare stabilt blockspel. Habo kämpar sig dock ikapp till 13-12, endast för att se att Falkenberg gör ytterligare ett ryck och plockar fyra raka poäng. Med något bättre servemottagning kan återigen Jens Persson och Giannis Madouras plocka ett par poäng var och på nytt ta igen försprånget. Habo lyckas dock prestera ett antal misstag i slutet av setet, och Falkenberg vinner med 25-22 efter en servemiss av Habo.

Efter den lite längre setpausen får Habo en strålande start på det tredje setet. Fyra tidiga blockpoäng försätter Habo i ledning 7-10. Trots att Falkenbergs Fayez Alloush mer eller mindre själv plockar fem poäng i rad så är det ändå Habo som återtar kommandot och håller en ledning upp till slutet av setet. I en jämn kamp blir det Habo som till slut vinner med 24-26.

Efter några svajiga inledande bollar i fjärde set får borda lagen väldig kontroll på sin Side-Out och tar nästan varannan poäng ändå upp till 17-16. Här tar det dock stopp för Habo, som plötsligt får enorma problem med att ta poäng. Falkenberg kan spela ut hela sitt register och vinner enkelt och snabbt med 25-18.

Coach Alessandros kommentarer:
– Om man summerar alla poängen som båda lagen fram till 12-14 i fjärde set så hade vi endast tagit en poäng mindre än dem totalt. Detta är viktigt enligt mig för att mot ett topplag hade en mycket välspelad match från oss i teorin faktiskt inneburit cirka 50% av poängen vunna.. Oavsett om en sådan match hade inneburit vinst eller förlust i slutändan så är 50% av poängen ett bra resultat för oss, och faktiskt något som är en stor framgång för vårt lag. Det handlar om hur man reagerar i situationerna där man endast ”lyckas” hälften av gångerna, och jag tycker vi gjorde det väldigt bra i tre och ett halvt set. Tyvärr är andra halvan av fjärde set en period vi bör vara rejält besvikna över, vi kunde helt plötsligt inte ta poäng alls och på två minuter låg vi helt plötsligt under enormt.

 

Matchfakta: Falkenbergs Volleybollklubb – Habo Wolley: 3-1 (26-24, 25-22, 24-26, 25-18)

Bäste poängplockare i Falkenbergs Volleybollklubb:
Jean Prado Silva – 19 poäng
Fayez Alloush – 17 poäng
Hayden Madison – 14 poäng

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 16 poäng
Jakob Molin – 13 poäng
Linus Ekstrand – 12 poäng

 

Foto: Bosse Svensson