Falkenberg för svåra

Habo Wolley förlorade söndagens match mot Falkenberg med 3-0 i set, setsiffrorna 18-25, 20-25 och 22-25. Matchen var jämn i både första och tredje set, men när det drog ihop sig till avgörande visade hemmalaget varför de år efter år huserar i tabelltoppen.

Första set böljar fram och tillbaka, Falkenberg går ifrån med några poäng, Habo kommer tillbaka. I mitten av setet har bortalaget en stark period där man gör 5-1 för att gå upp i ledning med 18-17. Därifrån tar dock Falkenbergs centrar över handlingen. Jake Staahl vinner ett anfall till 18 lika och går ner för att serva. Fyra servess av Staahl samt två block och ett anfall av centerkollegan Pedro Mendes senare har hemmalaget tagit hem första set med 25-18.

I andra set har tyvärr Habo samma tendens som i bortamatchen mot Örkelljunga. En tuff avslutning på setet innan sätter sig i huvudet på spelarna. Även om setet inleds jämnt så känns det som att Falkenberg har kontroll på händelserna och får vinna allt för enkla poäng i framförallt anfall. I mitten av setet går hemmalaget ifrån och kan komfortabelt ta hem setet med 25-20.

I vad som skulle visa sig bli det sista setet är det ett betydligt mer beslutsamt bortalag

Beau Graham gjorde en stark insats mot Falkenberg. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham gjorde en stark insats mot Falkenberg.
Foto: Tilda Larsson

som äntrar planen. Beau Graham firar stora triumfer i block i inledningen och Habo går fram till en ledning med 10-6 och tvingar Falkenbergs coach till en timeout. Timeouten får önskad effekt för hemmalaget som vid 15-15 är ikapp. När Habo utnyttjar sin andra timeout har FVBK gått fram till 19-17. Efter en servemiss av Habobekantingen Tobias Persson så går Simon Forzelius ner till servelinjen. Efter två servess av Simon samt två anfallspoäng av Dillon Collett är Habo i ledningen med 21-19. Härifrån blir man dock återigen för försiktiga när det ska avgöras och Falkenberg kan gå ikapp och förbi och tillslut vinna setet och matchen.

Reflektioner av coachen:

Återigen presterar vi bra spel stundtals och ger oss själva möjligheter att vinna set, men vi vågar inte riktigt vinna tyvärr. Spelet blir stressat och för passivt i slutet av seten och detta är något vi måste jobba bort. Där ligger en stor nyckel för oss att lösa och vi får en ny chans redan på tisdag när vi tar emot Hylte/Halmstad på hemmaplan.

I dagens match vill jag lyfta fram Beau Graham som bland annat presterar sex blockpoäng och visar att han på allvar är på väg tillbaka från sin skada.

Bästa poängplockare i Habo:
Dillon Collett 17 p
Beau Graham 10 p

Bästa poängplockare i Falkenberg:
Johan Gruvaeus 13 p
Darryl Shank 12 p