Falkenberg imponerade i Habo Sporthall

Habo förlorade för första gången på hemmaplan den här säsongen och det blev en klar förlust med setsiffrorna 0-3 (15-25, 20-25 och 20-25). Falkenberg imponerade och Habo kom inte riktigt upp i den nivå som laget har kapacitet till.

Habo ställde upp med samma startsexa som mot Sollentuna och verkade vara taggade att ge Falkenberg en match. Tyvärr blev det aldrig riktigt spännande i något av seten då Falkenberg var bättre i det mesta denna kväll. Falkenbergs serve var mycket tuffare än Habos och det stämde inte mellan passningsspelet och anfallsspelet för Habos del. I första setet fastnar Habo i en rotation vid ställning 3-3 och där ryckte Falkenberg till 3-7. I första set vinner Habo endast en boll i egen serve medans Falkenberg är väldigt trygga i sin sideout.

I det andra setet så startar Habo med samma sexa och tar en ledning 5-3, men då fastnar Habo återigen i en rotation och innan laget kan vinna tillbaka serverätten så leder Falkenberg med 5-9. I mitten av setet kommer Hugo Morency och Isak Joelsson in för att försöka få till en ändring på matchbilden. Laget försöker men missar alldeles för mycket som visserligen är en konsekvens av att Falkenberg har bra tryck i sitt anfall men att de gör poäng från alla positioner. Denna variationsrika volleyboll från Falkenberg i kombination av ett snabbt spel gör att Habo inte hinner med och gör egna misstag istället.

I tredje setet tappar Falkenberg sin skärpa något och Habo lyckas att få dem att missa mer än var de gjorde i de två första seten. Lagen följs åt till 18-18, men återigen fastnar Habo i en rotation och Falkenberg rycker till 18-22. Falkenberg vinner detta set och matchen på ett imponerande sätt.

Kommentarer från Martin Andersson:

  • Falkenberg servar väldigt bra idag och i både första och andra set hamnar vi tidigt i några bollars underläge då vi fastnar i en rotation. Det medför att vi blir stressade och begår enkla misstag i alla speldelar, samtidigt som Falkenberg kan spela avslappnat, vilket bidrar till att vi ännu mer forcerar lägena.
  • Mot slutet av andra och i tredje set tvingar vi istället Falkenberg att själva avgöra poängen istället för att ge bort dem med egna misstag i dåliga lägen, och då blir det en jämnare match och vi pressar dem bättre, men det räcker inte hela vägen idag.
  • Även om jag tycker att vi kan spela mycket bättre och snålare så måste man ändå ge plus till Falkenberg som jag tycker gör en väldigt stabil insats.

Plus på vår egen sida går till Isak Joelsson och Hugo Morency som båda gör bra inhopp, samt till William Wymark som blir utsedd till vår bästa spelare. För andra matchen i rad är det Lars Wilmsen som bli Habos bästa poängplockare. Till MVP i hemmalaget utsågs libero William Wymark och i gästande Falkenberg fick passare Oscar von Sydow priset.

Nu väntar en veckas träning för att slipa på samspelet. Det finns en potential i laget som är riktigt stor och kan vi få ihop bitarna så kan det bära långt i vår.

Vi slickar såren från den här matchen och laddar för nästa drabbning om en vecka. Nästa helg väntar obesegrade Hylte/Halmstad på hemmaplan med Habofostrade Almir Ljutovac vid rodret som huvudtränare.

Foto: Victor Arvidsson