Falkenberg starkast i första matchen

Första kvartsfinalen slutade med en klar bortaseger. Matchen inleddes jämnt med bra försvarsspel från båda lagen, men sedan drog Falkenberg ifrån och hade kontroll matchen igenom. Matchen slutade 0-3 (14-25, 20-25, 22-25).

Matchen inleds med bra spel från båda lagen där vi får se några bra dueller med bra block- och försvarsspel och setet är jämnt upp till 10-10. Efter ett anfallspoäng av duktiga centern Pedro Mendes går Falkenbergs Darryl Shank ner till servelinjen och sätter stor press på Habos mottagning. Sex raka poäng i hans serve resulterar i ställningen 17-10 och setet var i princip avgjort. Habo hittar aldrig sitt spel igen och tillslut är det 14-25 på resultattavlan.

I det andra setet inleder Habos Stefan Stolic bra och återigen är det jämnt till 10 lika. Då har Stefan själv stått för hälften av hemmalagets poäng. Gästerna rycker dock iväg till 11-14 och Habo tar timeout och lyckas sedan tugga sig något närmre, men från 15-16 rycker återigen Falkenberg och skaffar sig en sexpoängsledning vid 15-21. Habo försöker svara genom tre raka poäng, men bortalaget håller undan till 20-25.

I vad som skulle bli matchens sista set går Falkenberg ifrån till 3-9 i Dardan Lushtakus serve och laget från Halland har kontroll på händelserna. Mot slutet gör dock Habo en sista kraftansträngning och via fyra raka poäng minska man avståndet till 19-21. Seriesegrarna Falkenberg är dock det bästa laget idag och sista set slutar 22-25.

Stefan Stolic valdes till bästa Habospelare i första kvartsfinalen.

Stefan Stolic valdes till bästa Habospelare i första kvartsfinalen.

Coachens reflektioner:
Idag är det inget snack om vilka som förtjänade segern. Det är jämnt till en början i både första och andra set men sen rycker de ifrån och vi klarar inte av att stoppa det. Jag tycker att vi i stora delar spelar bra i block- och försvar, men vi får inte vårt eget anfallsspel att fungera alls idag och då är vi chanslösa.

Nu får vi glömma denna match, hitta tillbaka till ett bra samspel anfallsmässigt och sedan gå för fullt på söndag på bortaplan. Även om det givetvis är en uppförsbacke att inte lyckas knipa segern på hemmaplan kommer vi att fightas ordentligt i de två nästkommande matcherna på bortaplan för att till att börja med hålla liv i matchserien ordna ännu en hemmamatch. Vi vet att vi har mycket bättre spel i oss än detta.

Bästa poängplockare i Habo:
Stefan Stolic, 14 p
Joren Zeeman, 13 p

Bästa poängplockare i FVBK:
Pedro Mendes, 12 p
Darryl Shank, 11 p