Falkenberg var bättre i avgörande lägen

Falkenberg var bättre när det gällde i avgörande lägen ikväll. Det var en riktigt jämn tillställning i de två första seten, men det vill sig inte riktigt för våra rödvita hjältar hittills. 
 
Första setet var mycket jämt där båda lagen hade en bra servemottagning. Båda lagen hade setbollar men till slut kunde Falkenberg avgöra setet efter 29-21.
 
I andra setet hade Habo ledningen, men vid ställningen 19-16 till Habo så blir det hack i maskineriet. Falkenberg har ett bättre block och Habo har det stundtals jobbigt att forcera blocket. Återigen förlorar Habo ett jämt set efter 23-25.
 
I tredje setet är Habo aldrig nära och har väldigt svårt att få stopp på bröderna Gruvaeus. Falkenberg gör relativ enkel sideout medans Habo har det klart tyngre i sin sydost. Falkenberg vinner tredje setet enkelt med 17-25.
 
Nu gäller det för Habo att få till med lagdelarna och att kunna vinna set när det drar ihop sig till avgörande. Killarna saknar självförtroende för tillfället. Johan Skoogh blir utsedd till Habos bäste spelare och Daniel Gruvaeus till Falkenbergs bäste spelare.
Matchen slutade 0-3 (29-31, 23-25, 17-25).
 
Habos nästa match är 9 november borta mot Sollentuna. Lite tid att ladda om batterierna och träna ihop sig efter en ganska tuff start på säsongen för våra elitgrabbar!
 
skrivet av Andreas Hult