Falkenberg vinner rättvist med 3-2 ikväll

Falkenberg vinner förtjänstfullt ikväll mot Habo i en match som går till fem set. Habo kommer inte riktigt upp i nivå i alla moment och har problem i egen serve och servemottagning under stora delar av matchen.

Första setet vinner Falkenberg med 22-25. Detta efter en något sömnig inledning av bägge lagen.

I andra set spelar Habo upp sig och Jackson Maris får slita på för att hitta utvägar. Jackson hittar framförallt Adnan Herco, och de båda centrarna Kenneth Rooney och Alexander Berggren. Habo vinner andra set med 25-21.

Tredje set sätter Falkenberg gasen botten direkt och är bättre än Habo i alla moment. Falkenberg vinner setet med 17-25. Habo har här svårt med både servemottagning på tuffa servar från gästerna och missar även lite här och var i övriga delar av spelet.

Falkenberg tar ledning även i fjärde och behåller den till fram till de har 20 poäng. Firma Jackson och Adnan funkar bra ikväll och det är tur det annars hade inte Habo tagit något poäng idag. Några taktiska servebyten av Per Åkerstedt gjorde att Habo ordna fram ett femte avgörande set. Bra servar av Sebastian Angel och Robin Råkeberg.

Även i femte set tog Falkenberg kommandot i detta set. Habo är alltid ett litet steg efter och Falkenberg tar två poäng med sig hem efter 13-15.

Matchen var spännande och underhållande och känslan som sitter i efter matchen är att det här är ett lag som vi ska kunna rå på även senare under våren om vi får spelet att stämma bara lite mer.

Adnan Herco får pris för bästa Habospelare och Daniel Gruvaeus bästa Falkenbergsspelare.

skrivet av Andreas Hult