Fall framåt mot Örkelljunga

Under torsdagskvällen spelade Habo Wolley en rafflande match i Forum Örkelljunga där man till sist förlorar med 1-3 i set. Man stod dock upp bra i samtliga set, men efter 26-28 i fjärde var det naturligtvis dystra miner hos laget som fortfarande är poänglöst efter tre matcher. 

Habo Wolley inleder matchen strålande och leder första set under stora delar, Örkelljunga kommer dock tillbaks i mitten av setet och är något starkare i den rafflande avslutningen och vinner 29-27.

Även andra set börjar Habo urstarkt och tar en fyrapoängsledning, men redan vid 7-7 har Örkelljunga kvitterat och lagen följs sedan åt till slutet. Väl där är Örkelljunga vassast och vinner 25-22.

I set tre gör Habo återigen ett ryck i början, men denna gång lyckas de hålla ledningen hela sträckan ut och vinner 25-21. Stefan Stolic, matchens lirare i Habo Wolley, tar i detta set hela åtta poäng från sin vänsterkant.

Fjärde set innebär ytterligare en smakstart för Habo Wolley som sedan för setet fram till ledning 23-21. Väl här infinner sig kanske lite nerver och Örkelljunga tar två raka anfallspoäng. Habo lyckas dock spela till sig första setbollen men den side-outar Örkelljunga. En till poängvinst för Örkelljunga sätter dem i förarsätet och Habo får jaga. Man lyckas rädda två matchbollar, men på den tredje kan matchens gigant Tomas Vilimas dunka hem de tre poängen till Skåne och Habo får således åka hem fortsatt på noll poäng efter tre omgångar.

Det gäller dock att inte hänga läpp för det. Redan imorgon reser laget till Uppsala för att på söndag ta sig ann Tierp. Ett Tierp som, precis som Habo, står på noll poäng och det är således en oerhört viktig match för att inte bli distanserade i botten. För Jackson Maris blir det såklart ett kärt återseende att för första gången vara bortaspelare i Centralhallen, och vi kan även förvänta oss en brödrakamp då Jacob Norlunds bror Edward representerar Tierp Volley.

I Tierp är det annars som det brukar. Tre starka kanadensare som bär laget, kompletterat av några unga svenska spelare där bl.a tidigare nämnda Edward Norlund och hans kollega på vänsterkanten William Lind ofta står högt upp i poängprotokollet.

Assisterande tränare Per Åkerstedt säger följande om det som har hänt och vad som står inför dörren:
-Örkelljunga är ett förväntat topplag och vi står upp riktigt bra. Johan Skoogh är makalöst bra i servemottagning och Stefan Stolic gör kanske sin bästa match någonsin i Habotröjan där han verkligen leder laget i anfallsspelet. Kan vi spela på den här nivån bör vi ha riktigt stora chanser att besegra Tierp och sedan också Lund på tisdag, men motivation slår klass sägs det så vi måste verkligen ta uppgiften på allvar och inte ta något för givet.

Örkelljunga 3 – 1 Habo Wolley
(29-27, 25-22 21-25, 28-26)

Bästa poängplockare i Örkelljunga:
Tomas Vilimas 26p (MVP)
Mike Choja 11p
Jakob Tegenrot 11p

Bästa poängplockare i Habo:
Stefan Stolic: 22p
Adnan Herco: 15p
Johan Skoogh 12p

Nästa match
Tierp Volley – Habo Wolley
Söndag 22/10 17:00
Centralhallen, Tierp